Recept Fläskfilégratäng
Cecilias fläskfilégratäng
Jag har alltså använt mig av två olika recept samt höftat lite efter eget tycke och smak....
Fläskfilé (valfri mängd)
1-2 pkt bacon
5 färska champinjoner
Riven västerbottenost
Såsen (Mängd vätska beror på hur stor form du har)
5 dl grädde
2 dl Creme fraiche
2 msk Kalvfond
Ca 1 dl chilisås
0,5 -1 tsk sambal oelek
1 tsk soja
2 st färskpressad lime
* Skär och stek köttet i skivor (valfria kryddor). Lägg i smord ugnsfast form..
* Klipp bacon och knaperstek och låt den sedan rinna av på hushållspapper, lägg sedan över köttbitarna i ugnsformen.
* Skiva champinjonerna och bryn på dem, lägg över i den ugnsfasta formen.
* Vispa lätt ihop såsen, häll över i formen precis att köttet täcks.
* Strö över den rivna västerbottenosten.
Gratinera i ugnen i 200 gr (varmluft) i ca 25 min. Du märker hur färgen ser ut och när grädden börjar att bli fast.
Vi hade rotgrönsaker i ugn. Finns att köpa färdigt i frysdisken med lågt innehåll av kolhydrater, om man inte har tid att sno ihop rotgrönsakerna själv. Vilket man inte alltid har som småbarnsförälder ;-)
Bon Apetit!
Tackar, ska prova till helgen. Kram