Godaste limpan
Jag och min Make äter enligt LCHF, och detta bröd är gudomligt gott - och så himla enkelt att göra!
Ingredienser
3 dl krossat eller helt linfrö3 dl sesamfrö
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1 ½ tesked örtsalt
1 matsked brödkryddor (fänkål, kummin eller anis – hela frön eller malda)
4 dl hackade paranötter
250 g kesella 10% fett (en burk)
6 ägg
Några msk grädde, för att göra brödet än mer saftigt
Gör så här
Hacka nötterna först, blanda sedan alla torra ingredienser i en matberedare.
Lägg över i en bunke och tillsätt sedan dom blöta ingredienserna.
Tillsätt även grädden om så önskas. Blanda väl.
Klä en brödform med bakplåtspapper (obs! viktigt!) och fyll den med brödsmeten. Jämna till ytan och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter.
Obs! Man kan låta bli att mixa en dl av vardera sesamfrö och linfrö för att ge brödet lite mer struktur.
Lägg över i en bunke och tillsätt sedan dom blöta ingredienserna.
Tillsätt även grädden om så önskas. Blanda väl.
Klä en brödform med bakplåtspapper (obs! viktigt!) och fyll den med brödsmeten. Jämna till ytan och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter.
Obs! Man kan låta bli att mixa en dl av vardera sesamfrö och linfrö för att ge brödet lite mer struktur.
MUMS!
Kommentarer
Trackback