Dålig uppdatering

Halloj,
Nu har det varit dålig uppdatering ett tag. Inte lätt att vänja sig med att tiden är mindre nu sedan jag började att jobba. Vilket för övrigt känns skönt och konstigt samtidigt! Det är mycket som har fallit i glömska, men det ligger väl där bakom och svalpar. Bakom alla blöjbyten, omsorg om familjen och alla hushållssysslor mm.

Malte är frisk nu dock lite snuva och hosta, men han går på dagis och är glad :-)

Jag berättade ju om min oro att få ihop det berömda livspusslet, men snart får jag förhoppningsvis kläm på det och då borde uppdateringen här på bloggen bli lite bättre!

Träningen har verkligen fått stå tillbaka, men vi får se när det finns möjlighet att börja med den igen...

Kram på er!


Bättre

Hej,
Idag mår Malte mycket bättre, han hade "bara" 38,1 i feber innan han la sig för att sova vid 11-tiden.



Här är vädret varmt och soligt, antar att det är det sista för sommaren.

Idag kommer bästa B hit och skall hämta sänggaveln som hon köpt av oss.
Ska bli så mysigt att träffa henne!

Ikväll bli det min goda Tacopaj med nachochips...mums!

Vad gör ni idag/ikväll?

Kram

Go kväll, nu blir det mums!

imag0164 (MMS)

Go kväll, nu blir det mums!


Malte vaknade vid kl.11 och då hade han 39...

Malte vaknade vid kl.11 och då hade han 39 i feber. Han fick alvedon och lite välling. Nu ligger han här bredvid och sover igen. Puss till mammas älskling!


Malte hängig

Hej alla,
Idag är Malte hemma och är hängig. Han har ingen feber, men väldigt hängig. Han vaknade vid 7-tiden och fick sin välling, sedan somnade han vid 8:00 och sover fortfarande.

Jag var nyss upp och tittade till honom. Var tvungen att se om han fortfarande andades. Nojjig morsa, jag??!

Idag är det sista dagen på min mammaledighet. Det skall bli skönt att börja jobba igen. Samtala med vuxna, dricka kaffet medans det är varmt OCH att kunna gå på toaletten med stängd och låst dörr...hihi...

Ikväll kommer bonussonen, det skall bli så mysigt! Vi äter räkor ikväll...mmm...



Imorgon vankas det premiär på Kista Galleria. Sveriges första 5D biograf http://www.zinnemax5d.se/.
Maken går med bonussonen, F och hans son Markus.

Bonusdottern åker upp extra till Hälsingland och på söndag är det Eric Saade på Furuviksparken, kul för henne!



Ha en mysig helg!
Kram

Denna grymma traktor köpte jag ju också, m...

imag0163 (MMS)

Denna grymma traktor köpte jag ju också, med i priset 358 kr!


Mina fynd

Här kommer mina fynd!
358 kr för allt, billigt och bra :-)


Babbel

God Morgon,
Nu är Malte lämnad på dagis. Han blev lite ledsen, men det går ju över. Han är också lite förkyld igen, men ingen feber och hans "allmäntillstånd" är bra, dvs. han är glad och leker. Nu håller vi tummarna att han inte blir sämre. Vore ju inget roligt att börja med att vabba när det är min första arbetsvecka nästa vecka...

Idag skall jag träffa min vän U och Maltes kompis Alfred. Vi skall gå till en second hand butik som säljer billiga barnkläder. Är ute efter:

* Regnjacka
* ett par extra gummistövlar
* Vinteroverall och kanske vinterstövlar, får se vad som finns.

Jag tycker att det är onödigt att köpa nytt när han är i en ålder där han växer. Visst, "vanliga" kläder kan jag köpa nytt, men regnjackor, stövlar och vinteroveraller kan man hitta begagnat.

Denna vecka känner jag mig tom och nästan lite deppig. Kanske beror det på att jag nu har möjlighet att vila. Jag har ju haft Malte hemma i 15 månader och har inte haft något eget utrymme vare sig till vila eller reflektion. Ovan situation. Blir nästan lite handlingsförlamad av all tid som helt plötsligt har uppenbarat sig... 



Gruvar mig också lite för att börja arbeta, i den meningen att nu börjar allvaret känns det som. Jag ser framemot att arbeta och träffa mina arbetskollegor, missförstå mig rätt. Man har väl levt i en sorts bubbla och skall nu in i allvaret igen. Att få ihop livspusslet med alla pusselbitar. Att hitta tiden till allt som man vill att vardagen skall innehålla. Det kommer att bli tufft i början, antar jag.



Eftersom sommaren inte blev vad vi hade tänkt oss, så känns kommande höst och vinter lite tungt. Meningen med sommarsemester är ju att man skall vara utvilad och få nya krafter och orka prestera på jobbet, men det blev inte mycket av den varan i sommar. Vi planerar dock att åka utomlands i samband med min 40-årsdag i början på nästa år. Det behöver vi!



Maken fick svar på sin magnetröntgen igår, det var ett diskbråck som var på tillbakagång. Att det håller på att läka ut, så skönt att få veta vad som spökade! Han blir bättre och bättre, så himla skönt för honom och hela familjen för den delen. Att leva med smärta dygnet runt, det måste vara tortyr. Det enda som jag kan relatera till är förlossningssmärtan, usch säger jag bara!

Maltes gamla rum har jag fortfarande inte målat, men jag har allt jag behöver här hemma, så nu är det bara att invänta inspirationen och sätta igång. Hoppas den infinner sig denna vecka, vore otroligt skönt att ha det gjort. Gillar inte att han saker "hängandes" över mig...

Ja, det var en massa babbel - men nu vet ni läget här i Sollentuna.

Kram på er!


På väg hem från dagis :-)

imag0162 (MMS)

På väg hem från dagis :-)


God morgon, det är gott med yoghurt!

imag0159 (MMS)

God morgon, det är gott med yoghurt!


Mysig helg

God Morgon,
Helgen har varit väldigt mysig!

Malte sa själv i fredags att han ville gå och lägga sig. Kl.19:00 sov han lilla älsklingen, helt slut! Bonusdottern L sov hos farmor med sin kusin J i fredags, så vi fick en lång och mysig fredagskväll tillsammans :-)

På lördagen gjorde vi en utflykt till Kallhäll och hämtade hem L. Vi käkade Makens fantastiska Lasagne och tittade på en dålig film.

På söndagen var det en massa nyttosaker på schemat: Jag monterade ner vårsänggavel, bar ner madrasserna, svärfar var här och hjälpte oss med en taklampa i L´s rum. Vi fixade träningskort åt L på Friskis & Svettis samt inköpte ett terminskort på SL till henne.
 
Nyss kom våra nya sängar från Kunsängen, se även MMS som jag har skickat.
Helt fantastisk med ny säng, det är vi verkligen värda. Makens rygg kommer att jubla :-)



Bonusdottern började på sin nya skola idag, kul för henne! Ett nytt kapitel i hennes liv börjar nu. Kapitlet mot vuxenlivet.

Malte var lite ledsen i morse, men det gick bra och ännu har dom inte ringt, så han har det nog bra med alla kompisarna.

Nu skall jag njuta av tystnaden.

Kram
 

Vår nya härliga säng! Den är vi värda. Nya...

imag0156 (MMS)

Vår nya härliga säng! Den är vi värda. Nya täcken inhandlas under dagen!


Ny och fin mössa har jag idag i regnrusket...

imag0154 (MMS)

Ny och fin mössa har jag idag i regnrusket. På väg till farmor och farfar på besök.


Idag inspekterar vi kylskåpet!

imag0153 (MMS)

Idag inspekterar vi kylskåpet!


Helg

Hej Alla,
Tänk vad denna vecka har gått fort! Redan helg :-)

Det går så bra för Malte på dagis. I morse gick han och hämtade sina skor redan kl.08:00 och ville iväg...hihi...Vi cyklade till dagis kl.08:30 trots att han inte börjar förrän kl.09:00, men han var så otålig lilla gubben. Han grät när jag gick, men jag vet ju att det går över, så idag kändes det bätte att lämna :-)

Maken var på magnetröntgen igår och vi får svar på måndag. Han blir sakteligen lite bättre och han har fått tabletter som fungerar nu, så han sover bättre på nätterna. Kämpa på Älskling, snart är du frisk igen! Älskar dig och beundrar din tapperhet :-)

Skriver lite mera senare under dagen, nu skall jag köra på lite här hemma :-)

Kram

Denna är på ena sidan..

imag0152 (MMS)

Denna är på ena sidan..


Här är min efterlängtade bröllopspresent s...

imag0151 (MMS)

Här är min efterlängtade bröllopspresent som jag fick av Maken! Detta är framsidan...


Dagis ringde

Dagis ringde precis och det har gått jättebra! Han åt förvisso bara en banan till lunch, men sedan gick han och la sig själv på sin sov-madrass och somnade inom 7 minuter. Åhh så skönt att höra! Lill-gubben då!

Så himla gulligt av dagis att ringa och meddela detta :-)

Mamma-hjärtat blir varmt!
Kram


Tyst

Inget samtal från dagis ännu :-) Snart närmar sig sovstunden, håll tummarna att han även klarar den utan mamma!

Kram

Dessa vackra smycken fick jag av min under...

imag0147 (MMS)

Dessa vackra smycken fick jag av min underbara Make när han kom hem från resan till Estland!


Lämnat

God morgon,
Nu har jag lämnat min lilla älskling på dagis, han blev ledsen. Oj vad det skär i mamma-hjärtat! Känner mig som en bov, ifrågasätter om så små barn ens skall gå på dagis mm.

Sedan tar realisten över i mig (tur det), och förstår att han behöver lära sig att ty sig till andra. Det är inte hela världen att vara ledsen. Bättre nu än när han blir äldre, inbillar mig att separationen blir svårare ju äldre han är, men det kanske inte är så? Han får fler personer att känna sig trygg med än sin mamma och pappa. Det stärker hans självkänsla och som mamma kommer jag alltid att finnas här för honom!

Tanken är att jag idag skall komma tillbaka kl.13:30, efter lunch och vila. Dom ringer om det inte fungerar, så då är jag där på 4 minuter. Så himla skönt att bo så nära!

Håll tummarna nu att det går bra. Han behöver det!

Kram


Snart bär det av mot dagis. Han verkar vil...

imag0145 (MMS)

Snart bär det av mot dagis. Han verkar vilja komma iväg :-)


Ivrig att få komma till dagis, men mamma v...

imag0144 (MMS)

Ivrig att få komma till dagis, men mamma vill äta frukost först! Torsdag 18/8 Innan vi skulle iväg så hade det hänt något STORT i blöjan, så det var bara att klä av allt i badkaret och duscha av...Fick känna på morgonstressens vedermödor :-)


Malte städar på dagis. Han verkar trivas, ...

imag0139 (MMS)

Malte städar på dagis. Han verkar trivas, men nu är vi hemma och Han sover :-)


Fredag, sista dagen

Halloj,
Idag är det fredag och sista dagen för Malte att vara hemma med mamma...det är en märklig känsla, att vårt lilla Pyret har blivit så stor och skall börja på dagis!

Jag var i Stinsen igår och inhandlade kläder åt honom, så nu klarar han sig hela hösten/vintern. Kan inte påstå att jag har handlat mycket kläder till honom, för vi har ju haft den stora förmånen att ärva en massa kläder efter hans kusin Alvin, som är 1 år äldre!

De mesta inköpen blev när han var nyfödd och inte kunde ha strl 50/56, var då tvungen att handla en hel del nytt!

Jag handlade för 1500 kr och tänk om man som vuxen fick så mycket kläder för den summan!
Jag handlade:

2 par jeans
2 par andra byxor
1 ytterjacka
1 Hoodtröja
4 långärmade tröjor
1 tjocktröja
1 långärmad v-ringad stickad tröja
1 par mockasiner
1 par skor

Allt detta på H&M och jag älskar deras priser - hade dessutom 10% rabatt, me like!!



På fm var vi på Ica Maxi och handlade. Malte sover nu middag och vi skall sedan träffa hans kompis Alfred och min vä U, det skall bli mysigt!

Ikväll blir det Kebabsallad, enkelt och bra!

Min förkylning håller i sig och jag hostar som en tok på fm, för att sedan bli lite bättre till em.

Hur ser er helg ut?

Kram

Tidigare i em på Stinsen..

imag0135 (MMS)

Tidigare i em på Stinsen..Ser ni vem som syns bakom Malte? :-)


Torsdag

Idag jobbar Maken och det verkar gå skapligt, håller tummarna att vi är på väg åt rätt håll nu!

Min förkylning har gått ner på stämbanden, så här hostas det och jag skulle bli kvalificerad att få jobb på någon "Hot Line" eller vad sådana ställen heter..hihi...Bonussonen är ute med Malte och han är så duktig! Jag uppskattar det så otroligt mycket, att få vara i viloläge - helst hade jag behövt att ligga i sängen och kurera mig, men det går inte det...

Vi hade det jättemysigt med Alvin och hans mamma B, det var skönt att ägna sig lite åt tjejsnack och prat om allt och ingenting!

Ha en bra dag alla!

Kram

Melonfest med kusinen Alvin!

imag0131 (MMS)

Melonfest med kusinen Alvin!


Nu är vi i lekparken!

imag0128 (MMS)

Nu är vi i lekparken!


Malte var kinkig och gnällig, då åkte vi t...

imag0118 (MMS)

Malte var kinkig och gnällig, då åkte vi till Kista Galleria. Inte lätt att roa en 1-åring när det regnar ute.


Resultatet Familjefotot


Regn

Idag regnar det här i Stockholm/Sollentuna.

Jag har varit och handlat lite på Ica Maxi och Malte sover nu sin middag. Sedan skall vi ta ett familjefoto, som Malte skall ha med sig till dagis. Det fotot kan han titta på när han saknar oss, gulligt! :-)

Vi skall skjutsa bonusdottern till bussen inne i stan, för hon ska ju upp till Hälsingland och blir borta hela veckan.

I morgon åker Maken, bonussonen och svärfar till Estland, det skrev jag om tidigare. Maltes kusin Alvin och hans mamma B kommer hit och umgås med oss i några dagar. Det ser jag framemot otroligt mycket! Tjejsnack, det skall bli väldigt nice :-)

Annars då? Makens rygg är bättre än igår. Maltes och min förkylning är fortfarande pågående. Malte har även fått nässelutslag, tror att det var när jag gav honom Bisolvon för hostan. Det är tydligen vanligt att barn kan få det, så han får inget mera Bisolvon.

Jo, jag träffade min kära vän U och Maltes kompis Alfred igår. Vi tog en snabbfika i centrum, det var väldigt trevligt! Vi skulle ha bjudit hit dom i fredags på middag, men min förkylning satte stopp för det :-( Även förra gången vi skulle bjuda dom på middag blev det inställt. Nästa gång skall det bli av, annars jä...ar...

Ha det gott alla!
Kram

Lördag

Hej,
Igår grillade vi och åt Makens fantastiskt goda tzatziki...mmmm....

Det blev "sent" innan vi la oss, strax före kl.01:00 och Malte vaknade kl.07:15 - det var nog sista gången på länge som jag var uppe så sent. Jag orkar inte, om jag inte får min sömn.

Maken har haft en tuff natt/fm med kraftiga smärtor, undrar när det skall bli bra igen? Jag önskar inte ens min värsta fiende att få uppleva detta, inte för att jag har någon fiende, men ändå - ni förstår vad jag menar...Det är superjobbigt för hela familjen, men det är Maken som upplever helvetet, stackarn. Det finns liksom ingenting som jag kan göra heller. Maktlöshet är en tärande känsla :-(

Malte och jag är fortfarande förkylda, så här händer det inte mycket. Man är liksom fastlåst känns det som, svårt att förklara hur jag menar...

Hade sett framemot ett besök till min kära vän C, men det sätter förkylningen stopp för. Ingenting blir som man tänkt sig denna sommar. Snart börjar Malte på dagis och jag börjar jobba, så då tar vardagen över igen.

Nu håller jag tummarna att Maltes kusin Alvin och hans mamma B kommer hit på måndag, så att det också går om intet...



Vad gör ni idag?

Kram

Status

Halloj,
Vi hade det fantastiskt på båtresan, tack mina underbara svärföräldrar!!

Malte är fortfarande förkyld och jag blev förkyld i onsdags. Makens rygg blir sakteligen lite bättre, han har nu fått en remiss till magnetröntgen.



Nu är det bara två veckor till lill-skrutten börjar på dagis. Det blir nog roligt för honom. Tänk att få nya kompisar och leka hela dagarna, det kan inte bli mer än bra! Skall inhandla lite nya kläder till honom, så han är redo för höstens väderlekar!

Nästa vecka åker Maken, svärfar och bonussonen till Estland och blir borta i tre dagar, då kommer Maltes kusin Alvin och hans kära mamma hit på besök, det skall bli väldans mysigt!

Bonusdottern åker till sin mamma och får lite egen tid med henne, men jag antar att hon också kommer att träffa alla sina kompisar. Den 22/8 börjar hon på St:Eriks gymnasium, tänk att hon blivit så stor. Hon var bara 12 år och en liten hästtjej när jag lärde känna henne, inte klokt vad tiden gått fort!

Jag börjar arbeta igen den 29/8 och det skall också bli skönt dock antar jag att man får förbereda sig på en massa vabb nu till hösten, när Malte börjar på dagis, men det är också någonting man skall gå igenom....

Idag blir det lite nytto-saker som skall göras. Kanske blir det grillning ikväll med Makens fantastiska tzatziki...mmm...

Kram

Om vi har det bra? Helt underbart! Kram

imag0112 (MMS)

Om vi har det bra? Helt underbart! Kram


På väg till båten nu, tänk, vi är på väg :-)

På väg till båten nu, tänk, vi är på väg :-)


Båtresa

Hej Alla,
Idag är tanken att vi skall åka med Birka Paradise, men Maken sover fortfarande och jag vet inte hur han mår idag.

Malte har ingen feber idag, eller så verkar fortfarande den panodil som han fick kl.05:00. Jag får tempa honom igen vid 10-tiden. Hans näsa rinner och han är lite gnälligare än igår.

Malte vaknade vid 23:00 coh vid 01:00 tror jag, det var Maken som var gullig att ta honom. Sedan vaknade han vid 05:00 igen och då gick jag upp och bytte blöja, han fick en panodil och sedan en flaska välling. Han hade svårt att somna om, så Maken satt och gungade hans säng tills han somnade.

Dock är han alltid på gott humör, även om han är förkyld och jag kan med all säkerhet säga att han kommer att älska att åka båt, trots förkylning. Alla människor, alla nya intryck och att farmor, farfar och syskonen kommer att sysselsätta honom....Hans "allmäntillstånd" är bra, han leker och sysselsätter sig/oss, så det lutar åt att jag anser att vi kan åka på båtresa.

Jag tror att hela familjen behöver ett miljöombyte, det kommer att göra oss gott!
Maken sa igår "Jag kan väl lika gärna ha ont på en båt"....

Kram

Gräddet på moset

Så tror man inte att det kan blli värre än vad det är, jo då - Malte blir förkyld med feber.

Han vaknade igår kväll kl.23:00 och somnade inte förrän kl.02:15. Vaknade igen vid 04:30, fick honom att somna om för att han vaknade igen kl.05:00. Då fick han sova med oss. Han vaknar igen kl.07:00, och här sitter vi nu....

Funderar på om det är en högre makt som testar ens uthållighet, eller är det kanske någon använder en Voodoo docka på vår familj just nu, hur som, så känns det minst sagt jäkligt jobbigt!

Makens rygg smärtar fortfarande, och jag vet inte vad nästa steg blir....Vi är inne på 5:e veckan nu, ja det var hans semester det...hmm...Voodoo-dockan tror jag på....



Det är en sak att bearbeta all besvikelse för att alla våra mysiga planer för denna sommar helt går åt stöpet, men det är en helt annan sak, att försöka tala om för kroppen att den skall palla trycket. Det går ju inte att säga till kroppen; "Nu är det som det är"...

Kram

RSS 2.0