Kärlek

Hej alla,
Jag läser en bok just nu, och jag känner att jag bara måste dela med mig av några visdomar, som jag tror att vi alla behöver påminna oss om, ialla fall jag kan jag villigt erkänna :-)

"Vad är kärlek?

Kärlek är att ge någon allt det utrymme och den frihet som han eller hon behöver. Det är också att respektera vårt eget behov av utrymme och frihet. Kärlek är att respektera och acceptera vad andra människor vill med sina liv. Kärlek är att lära sig respektera och acceptera andras åsikter även om vi inte håller med eller förstår dem. Kärlek är också att ge och vägleda utan förväntningar."

Källa:
Lyssna till kroppen av Lise Bourbeau


Prövar mammas nya solbrillor!

imag0109 (MMS)

Prövar mammas nya solbrillor!


Linnéa + Eric Saade = Sant :-)

Ja, vad säger man - en lycklig bonusdotter, med all rätt!!
Någonstans vid 4:50 tar han upp henne på scenen....



                                           



                                               


Vaxholm

Igår hade vi en liten utflykt till Vaxholm, det var mysigt. Tyvärr missade jag att ta bilder, får väl skylla på den olidliga värmen :-)

På kvällen hade vi filmmys.

Status med Maken är nästan detsamma som för några dagar sedan, dvs. små förbättringar. Han klarar av korta utflykter, sedan blir han väldigt trött. Han är så tapper min Make, att behöva stå ut med sådna smärtor dygnet runt!

Kram

Varmt

Idag är det varmt ute. Tog en promenad till Konsum i morse och inhandlade lite frukost, det var vaaarmt!

Maken är hos Naprapaten, Malte sover och ungdomarna häckar på sina rum.

Blir väl ett besök vid Rösjöbadet senare på em.



Trist inlägg, men inspirationen vill inte infinna sig, tyvärr...

Kram

Man blir törstig av att vara på lekland!

imag0107 (MMS)

Man blir törstig av att vara på lekland!


Passa er!

Fick just ett sms där det står: Your mobile number is among the winning numbers for 1.2 Million Euros on the Europe´s Lotto. Contact your claim agent on this email ([email protected])

Jag hoppas verkligen att ingen går på detta!! Läs nedanstående urdrag ur bloggen http://optimering.bloggsida.se/diverse/euro-millions-lottery-bluff-och-bag



EURO MILLIONS LOTTERY – BLUFF OCH BÅG

Hjälp jag är mångmiljonär. Varje dag får jag mejl om jag vunnit en miljon euro, ibland två tre mejl om dagen. En miljon euro är ungefär 10 miljoner, jag måste vara en av världens rikaste personer.

När man får mejl hela tiden, i ett par år nu, så blir man tillslut nyfiken om vem som ligger bakom och man undrar varför det aldrig tar slut.

Genom att Googla på Euro Millions Lottery får man upp många träffar. Det tycks finnas fler olika varianter.

På ett ställe kan jag läsa att en som ”vunnit” skickade numret på sitt VISA kort i förhoppning att få vinsten insatt på kontot. Istället för pengar lyckades mottagaren få ut pengar på kortet.

Dagbladet skriver om en 15-åring som fick ett SMS från nämnda spelbolag och några dagar senare en faktura. Spelbolaget hotade med en polisanmälning om inte fakturan betalades. Mycket otrevligt. Nu har ekoroteln på polisen fått ta emot många polisanmälningar mot Euro Millions Lotterys bluffakturor.

Det kan tyckas konstigt att personer svarar och tro att de vunnit, som i första fallet. Utan att känna till bakgrunden så vet jag att om man har dålig ekonomi är det lätt att tro man vunnit och skickar sina uppgifter på vinst eller förlust. Tragiskt att många av dessa bluffar riktar sig mot personer som redan har en tuff ekonomisk situation.

En annan fiol som blufföretagen använder sig av är att hota med kronofogden och betalningsanmärkning. Betalningsanmärkning är något som ingen vill ha vare sig privatpersoner eller företag. Många tycks hellre betala en mindre summa för att bli av med problemet, av rädsla för att få en betalningsanmärkning.

Om man får en bluffaktura så ska man bestrida den. Skickas den till kronofogden så ska man skriva till kronofogden och berätta varför man inte är skyldig att betala. Det behöver inte vara så högtravande, några enkla rader räcker:

Betalningsföreläggandet [ärende nr] som har skickats till mig är felaktigt. Jag har inte beställt något av nämnda bolag och har därför heller ingen skuld till bolaget.
[Namnunderskrift]

Mer än så behövs inte för att bestrida ett betalningsföreläggande. När man bestrider betalningsföreläggandet meddelas bolaget som skickat in föreläggandet om detta och uppmanas att inom tre veckor gå vidare till tingsrätten, om de vill driva ärendet vidare. Detta kan kännas läskigt, att hamna hos tingsrätten. Men tro mig, det är inte så farligt som det låter. Blufföretaget måste uppge noggrant till tingsrätten hur fordran uppstått och vilka bevis som bolaget har. Du erbjuds att svara på detta om bolaget går vidare. Återigen, har man inte beställt något så har man inte. Allt som man behöver skriva är att man inte har beställt något och är därmed inte betalningsskyldig. Därefter sätter tingsrätten ut datum för sammanträde inför en eventuell huvudförhandling. Domarna i Sverige är tillmötesgående och ser igenom bluffar. Jag känner inte till några fall där blufföretag har tagit sig till tingsrätten och redogjort för bluffen för domaren.

Jag vill bara tillägga att om du får ett brev från ett inkassobolag så ska man skriva tillbaka och tala om att man inte tänker betala en bluffaktura, det går att ringa också. Om kravet bestrids får inte inkassobolaget skicka ärendet vidare till kronofogden utan måste vända sig till tingsrätten. Betalningsanmärkning får man endast om tingsrätt eller kronofogden beslutar om att man är betalningsskyldig.

För att gå tillbaka till detta irriterande spelbolag Euro Millions Lottery så lär de och andra hålla på lika länge som vinsten överstiger besväret och kostnaden att skicka ut dessa mejl och SMS. Men betala inte eller lämna ifrån dig uppgifter.


Lekland och film

Vädret igår blev bättre än vd jag trodde på fm. Vi var hemmavid hela dagen. Två turer till lekparken blev det och senare kom farmor och farfar förbi med bonussonen. Han och en kompis var på Gröna Lund i 9 timmar i lördags, sedan sov han kvar hos farmor och farfar.

Farmor gick på en promenad med Malte medans jag åkte och köpte pizza, det var en sådan dag igår...Att äta pizza alltså ;-)

Idag är vädret grått, så när Malte har vaknat från sin sovstund så åker vi till InfraCity och Lek & Bus.
Gissar att Malte kommer att älska det! OCH bonussonen såklart!



Senare ikväll blir det film:



Ha det gott!

Kram

Regn och Eric Saade

Usch, idag är det grått och trist, även så humöret. Regnet hänger i luften....Bonusdottern + kompis åker till Edsbyn idag. I morgon är det Grillnatta i Bollnäs med Eric Saade  som hägrar.



Ja, vad gör man en dag som denna? Med Makens rygg är det samma status, ingen större förbättring dom senaste dagarna skulle jag vilja påstå, även om det är en aning bättre....

Det hade varit mysigt att åka med Malte till simhallen idag, men min ork är heller inte så stor måste jag erkänna. Det känns i hela min kropp efter alla lyft av Malte...jaja, vi får se vad vi hittar på idag.

Ha det gott!
Kram

Resultatet

Här är resultatet av bonusdotterns nya rum på vinden...




Bortse ifrån allt på golvet, det är nu borta :-)


Tjock-tv duger alldeles utmärkt...




Inställt

Så, då har vi tagit beslutet att ställa in campingsemestern till Öland. Maken tillfrisknande går alldeles för sakta, tyvärr...Någon som är intresserad av att "köpa" vår campingplats på Ekerum camping mellan söndag 24/7 - söndag 31/7??

Vi kommer dock försöka att göra små utflykter, såsom en kryssning med Birka Paradise.



Sedan får vi se vad Makens rygg orkar med.

Hur ser er sommar och semester ut?

Kram


Det är kul i lekparken!

imag0105 (MMS)

Det är kul i lekparken!


Man kan använda poolen inomhus också :-)

imag0104 (MMS)

Man kan använda poolen inomhus också :-)


Lever och frodas

Halloj,
Dålig uppdatering, skäms på mig ;-)

Jagg och Malte fick åka upp till Söderhamn i torsdags utan Maken, då han inte är bra i ryggen ännu. Han blir sakteligen lite bättre, men med myrsteg.

Vi  har haft fullt upp sedan vi kom hit. I morgon skall jag hämta upp bonusbarnen vid Resecentrum och det skall bli såååå mysigt, som vi har längtat! Malte kommer att bli överlycklig över att få rås om av sina syskon i hela tre veckor!!

Innan vi åker tillbaka till Stockholm, så skall vi på 2-års kalas, det är Maltes kusin Alvin som blivit så stor :-)

Ha det gott så länge!

Många kramar


Mammas fina pojke sover hos farmor och far...

imag0088 (MMS)

Mammas fina pojke sover hos farmor och farfar ikväll. Nyklippt av mamma, ojämnt men kort och skönt.


Oj, så gott! Tack C för att du introducera...

imag0094 (MMS)

Oj, så gott! Tack C för att du introducerade detta planksteksrecept för mig. Tänker på dig. Kram


Det blir pannacotta till efterrätt ikväll :-)

imag0091 (MMS)

Det blir pannacotta till efterrätt ikväll :-)


Bröllopsdag!

















Grattis till oss på vår 3-års bröllopsdag!

Jag älskar Dig nu och För Evigt min älskling!



Din hustru Cecilia


Bröllopsdagen i morgon

Det blir inte vad vi planerat för vår bröllopsdag i morgon, men vi skall fira här hemma i stället. Maken är marginellt bättre, men långt ifrån bra. 

Jag gör min goda plankstek och till det dricker vi ett rött vin som vi fick av AC och P i bröllopspresent. Vi fick 2 st flaskor av dom, den ena skall avnjutas på vår 3-åriga bröllopsdag, dvs i morgon och den andra skall avnjutas på vår 5-åriga bröllopsdag :-) Vi får det mysigt oavsett var vi befinner oss!

Kram från så länge!

Visst är det tidigt med rönnbär redan nu??

imag0083 (MMS)

Visst är det tidigt med rönnbär redan nu??


Malte har det mysigt!

imag0084 (MMS)

Malte har det mysigt!


Bad på altanen är skönt i värmen.

imag0081 (MMS)

Bad på altanen är skönt i värmen.


Nalle Puh fick ge plats åt Brum Brum!

imag0082 (MMS)

Nalle Puh fick ge plats åt Brum Brum!


Status

Hej Alla,
Maken har fortfarande problem med rygg/höft. Igår kväll hade han sådana starka smärtor att han var tvungen att åka in till akuten. Fick lite starkare medicin än vanliga Voltaren, Ipren mfl. Tyvärr hjälper inte dom starkare tabletterna heller. Han är så tapper min älskade Make.

Malte och jag får roa oss så gott det går. Jag märker att Malte är konfunderad över varför pappa inte är sitt vanliga jag. Lill-plutten!

Kommande bröllopsdag den 12 juli får vi se om vi kan göra vad vi har planerat att göra, men just nu känns det inte speciellt troligt...Vi får i så fall göra något mysigt här hemma, så gott det går i så fall.

Malte älskar ialla fall sitt nya rum :-)

Kram!

Fler bilder från Maltes nya rum








Maltes första badbyxor! En blivande simmare kanske :-)


Maltes första teckning inramad :-)






Skall nog byta ut Nalle Puh mot en riktig "Brum brum" tavla tror jag...


Yes, klart!

imag0077 (MMS)

Yes, klart!


Det går framåt!

imag0076 (MMS)

Det går framåt!


Malte är hos farmor och farfar. Då kör vi ...

imag0073 (MMS)

Malte är hos farmor och farfar. Då kör vi järnet!


Malte på äventyr.

imag0072 (MMS)

Malte på äventyr.


Hej å hå

Idag har jag målat ett lager färg och jag kommer att behöva minst ett till. Får se hur tiden räcker till. Sedan har jag varit till Viby och inhandlat lite saker...*hemligt*

Maken har varit hos kiropraktorn och ännu ett läkarbesök med röntgen som följd. Usch vad jag lider med honom!

Så förutom mina små projekt som jag försöker att göra när Malte sover, så händer det inte mycket.

Jag har en sprängande huvudvärk och mina axlar värker :-(



Skönt med sommar och semester, eller hur ;-)

Hoppas ni har det bra!

Nu skall jag väcka Malte från sin em lur, så nu blir det full fart till läggning igen.
 
Kram

Roligt med kastruller. Undrar om jag får p...

imag0070 (MMS)

Roligt med kastruller. Undrar om jag får plats i lådan?


Resevagnen

Resevagnen som vi skulle hämta i Bro blev det inget köp av, för framhjulen trasslade.

Däremot åkte vi till Huddinge och köpte denna resevagn. Jag är väldigt nöjd!


Grått och stillastående

Här i Stockholm/Sollentuna är vädret grått och trist.

Maken har åkt till kiropraktorn igen och sedan blir det ett läkarbesök i em. Hans ischias är inte speciellt mycket bättre. Stackars honom! :-(

Vi skulle ha åkt på en liten resa idag, men den får vi avboka.

Malte följer efter mig vart jag än går, så här blir det verkligen ingenting gjort...Det är knappt att jag kan skriva detta inlägg. Önskar att han kunde leka lite mera på egen hand, men det kommer, säger andra erfarna mammor. Man skulle haft sig en liten barnflicka nu några timmar/dag :-)

Som ni säkert förstår, så står det stilla i alla rum, så här ser det ut just nu:










Lördag

Halloj,
Idag åker vi till Bro och köper oss en begagnad resevagn, perfekt!

Sedan hälsar vi på Maltes farmor och farfar i Kallhäll. Annars blir det inte mycket idag, dels är vädret trist och Maken stackarn har fortfarande ischias, även om det är marginellt bättre efter hans kiropraktorbesök igår.

Jag skall förbereda med maskeringstejp och golvpapp i Maltes nya rum, så jag kan börja måla och göra fint :-)

Ikväll äter vi helstekt fläskfilé...mums!

Ha en bra dag!

Kram


Ikväll firar vi semester och äter ute!

imag0066 (MMS)

Ikväll firar vi semester och äter ute!


Nu fikar vi i centrum. Kram

imag0064 (MMS)

Nu fikar vi i centrum. Kram


Mycket nu - men jag trivs

Halloj,
Det blir inte så mycket bloggande nu och det beror på olika anledningar.

Den främsta anledningen beror på att det inte är lika smidigt att mobilblogga från min nya mobil. Jag har inte lärt mig att hantera kamerans touch-funktioner ännu. Jag är "knapp-sats" skadad...hihi...men jag övar, så jag hoppas att jag snart bemästrar det galant.

Sedan är jag i full färd att fixa bonusdotterns nya rum på vinden. Det innebär en massa jobb. Både praktiskt och att planera inköp mm.

Maken har åkt på ischias, stackarn! Hans bror A fick komma och hjälpa mig att bära upp/ner möbler till/från vinden igår .

Maltes farmor och farfar skall vara barnvakt på torsdag, så vi kan jobba på i en rasande fart...Ja hur Maken mår vet vi ju inte, men jag är desto effektivare...hihi...

Nästa steg blir att måla Maltes nya rum (bonusdotterns gamla). Efter det så kan jag flytta in Maltes möbler och göra klart där. Sedan kan jag ställa in möblerna i det nya lilla tv-rummet (Maltes nuvarande).

SEDAN kan jag äntligen färdigställa bonusdotterns nya rum, för att hon sedan självklart får lägga sin egen touch på det :-)



Sist men inte minst, så skall bonussonens rum göras iordning. Han skall få ett "nytt" skrivbord. En bänkskiva med ben, som vi tidigare använde som datorbord.

Åh så jag älskar att hålla på med inredning och att hitta smarta förvaringslösningar!!

Bonusdotterns nya blogg

Följ gära min vackra bonusdotters nya blogg på http://linneagjardman.myshowroom.se/


RSS 2.0