God kväll, Idag är Malte febrig igen. 40.4...

God kväll, Idag är Malte febrig igen. 40.4 var den uppe i mitt på dagen. Stackarn har varit förkyld nu i snart 3 veckor. Idag har jag nästan färdigställt vårt lilla tv/spel rum. Bilder kommer inom kort. Bonussonen kom idag och ska vara här på höstlovet, och snart blir det filmkväll. Malte hade 39.9 nu innan han fick lägga sig och han fick en alvedon. Hoppas han blir frisk snart, mammas älskling! Kram


Vår present på vår 5-årsdag. Tavlan alltså..

imag0299 (MMS)

Vår present på vår 5-årsdag. Tavlan alltså..


5 år

Idag firar jag och älsklingen 5 år!



Den 28 oktober 2006 tog han bilen och kom "över" en sväng. Det blev en tur på ca 24 mil om jag inte minns fel...hihi...

Vi träffades på internet och efter att vi haft kontakt via MSN, mail och telefon i några veckor så beslöt vi oss för att träffas. Ingen idé att dra på det tyckte vi både, då kanske man hade hunnit bygga upp en massa förväntningar och luftslott.

Sagt och gjort, han var uppe i Älvdalen på träningsläger och jag bodde då i Söderhamn. Han kom som sagt "över" och hälsade på. Vi käkade mat och satt och pratade i 5 timmar innan han åkte tillbaka till Älvdalen. Det sa inte bara "klick" utan det sa "klonk-pang-bom" :-)

Här är vi nu, förlovade oss 2007 och gifta sedan 2008 och Malte föddes 18 maj 2010.

Jag älskar dig min älskling!


Vår kärlekssemester Puerto Rico julen 2007

Hoppsan hoppsan...

Jag följer Magdalena Graaf´s blogg för jag tycker att hon verkar vara en helmysig tjej med bägge fötterna på jorden. En sådan tjej som jag gärna skulle vilja sitta och dricka några glas vin med.

Vi har ofta skämtat i familjlen att hon skall komma och ringa på dörren och dela ut en massa pengar och bilar, eftersom vi är trogna prenumeranter av Postkodlotteriet.

Nåväl, inga bilar och inga pengar har hon delat ut, men däremot har hon länkat till min blogg :-) Hon ville att man skulle skriva 5 ord om sig själv och hon skulle lägga ut länk. Sagt och gjort, jag skrev 5 eller 6 ord och länk fick jag.

Så här ser statistiken ut efter en offentlig länkning :-)




Akuten

Oj oj oj säger jag bara...God Morgon förresten!

Igår vid 17-tiden började Malte skrika, gråta och vrida sig av smärta. Det höll på i säkert 10 minuter, sedan kom Maken hem och Malte fortsatte, ingenting hjälpte. Paniken steg i kroppen och jag vet inte allt mitt huvud hann med att fantisera ihop :-(

Maken försökte att få tag i sjukvårdsupplysningen, men det var bara "var god dröj, det är många samtal just nu".

Vi beslutade oss för att åka in till akuten och eftersom vi bor i Sollentuna blev det mot Danderyd. Väl i bilen blev han bättre och kanske hade vi överreagerat? Äsch, jag ville ta det säkra före det osäkra och vi fortsatte ändå.



Läkaren hittade inga fel, magen kändes mjuk och bra, lungorna/bröstet lät också bra och öronen var fina. Dock hörde hon en massa aktivitet i magen, så förmodligen hade han magknip stackarn!

Väl hemma igen så fick han välling och lägga sig, klockan var nu 19:30. Han somnade som en stock, men vaknade vid 00-tiden för att sedan vara vaken till och från till kl.04:00. Maken tog det passet och är hemma med honom idag.

Jag googlade lite inatt och har förstått att även magen kan vara förkyld. Är det någon som har erfarenhet av det?

Han fick magdroppar och en lagom varm och skön vetekudde för den lilla magen.



Hoppas hoppas att han nu blir bättre min lilla älsklilng!

Hmm Malte drog ner hela nyöppnade ketchupf...

imag0297 (MMS)

Hmm Malte drog ner hela nyöppnade ketchupflaskan i golvet och givetvis så gick den sönder. Stänkte ner luckor, stol och diskmaskinen....sa jag att bilen går bra?


Hemma idag också, för hostan tar lite på h...

imag0296 (MMS)

Hemma idag också, för hostan tar lite på hans krafter. Var vaken mellan kl.5-6 i morse. Nu leker vi med "mormors" skåpet. Kram


Idag är Malte feberfri, så i morgon blir d...

Idag är Malte feberfri, så i morgon blir det dagis igen. Mina prover var bra, men jag fick även ta ett blodprov som mäter kortisolhalten och det får jag svar på nästa vecka. I morgon är det Zumba igen :-) Kram


Hmm, ligger minst sagt lite efter i arkive...

imag0295 (MMS)

Hmm, ligger minst sagt lite efter i arkiveringen...


Ny arbetsgivare?

Idag är vi hemma för Malte hade 39,3 i feber i gårkväll och är fortfarande förkyld. Har ännu inte tempat honom, men jag skulle gissa på att han har strax över 38. (Han har 37,8)

När jag pratade med dagis kunde hon inte förstå vår otur, är benägen att hålla med!

Min rubrik? Jo det känns som att Försäkringskassan är vår nya arbetsgivare eftersom det har varit så mycket vabb den senaste tiden :-( Även om alla som har barn vet om att det blir en massa sjukdomar i samband med dagis-start, så känns det inget bra inför sin arbetsgivare att vara hemma. Och den ekonomiska biten behöver jag inte gå in på.... 

Idag skall jag till läkaren på återbesök och då kommer farfar för att passa Malte en kortis.

Här kommer en bild som jag tog vid ett annat tillfälle!


Nu tar vi oss en promenad i det härliga vä...

imag0294 (MMS)

Nu tar vi oss en promenad i det härliga vädret!


Lördagsmys innan mamma och pappa åker på f...

imag0293 (MMS)

Lördagsmys innan mamma och pappa åker på fest.


Sovmorgon

Idag sov Malte till kl.08:30 och det hör inte till vanligheterna, så skönt!

Igår kom bonussonen hem igen och vi alla satt samlade vid middagsbordet, det är inte ofta vi gör det dessa fredagar, eftersom Malte alltid sover vid den tiden som han kommer hem, så det var väldans mysigt! Malte uppskattade det otroligt mycket.



Ikväll skall Maken och jag på hans träningsklubb´s årsfest, det skall bli trevligt. Får se hur länge vi orkar eftersom vi fortfárande är förkylda.

Barnens farbror A och hans M skall vara här med barnen, det blir mysigt för dom.

Ha en mysig lördag!

Här kommer lite bilder på Malte....lillbubben som blivit så stor :-)

 
 



Kram


Vilken hejare på att dammsuga!

imag0288 (MMS)

Vilken hejare på att dammsuga!


Är nu på Mekonomen och ska få vinterdäcken...

Är nu på Mekonomen och ska få vinterdäcken på plats, känns idag lite märkligt eftersom det är strålande sol ute, men halkan kommer nog snabbare än man tror. Farmor hämtade Malte kl.13.30, så jag gissar på att dom är ute på en härlig promenad nu. Idag blir det på Makens begäran blodpudding, keso och lingonsylt till middag, gott! I morgon är det härliga fredag! Kram


Not my cup of tea..

imag0285 (MMS)

Not my cup of tea..


Bloggandet

Jag har funderat en del kring bloggandet…..

Och för min egen del så bloggar jag för att mina nära och kära skall kunna följa mitt och Maltes liv. Väldigt sällan, nästan aldrig, skriver jag om mina övriga familjemedlemmar.

Det är min och Maltes blogg.

Aldrig någonsin, skulle jag namnge eller lämna ut någon på min blogg. Visst, skulle någon skada mig eller min familj på något sätt skulle jag inte blinka två gånger för att hänga ut den personen.

Jag bloggar inte för att provocera.

Jag bloggar inte för att alla som läser skall hålla med om det som jag ibland skriver, för det som jag skriver om är baserat på mitt liv och mina erfarenheter.

Jag utger mig inte för att vara expert på något annat område än mitt eget liv och mina egna erfarenheter. Har jag läst en klok bok som jag lovordar, så har jag kunnat relatera till mitt eget liv.

Vid all form av ”lyssnande”, så finns det tre alternativ såsom jag ser det;

1. Man har liknande erfarenheter och känner att man kan relatera.

2. Man lyssnar och förstår att jag utgår ifrån min erfarenhetsbank och lägger inga värderingar i det jag skriver. Låter det passera som en härlig sommarvind.

3. Man utgår ifrån sin egen erfarenhetsbank och blir triggad av det som kommuniceras.

För någon som t.ex. inte har småbarn, så kanske det inte är speciellt intressant att läsa om Maltes alla upptåg, man befinner sig inte på samma våglängd i livet.

För någon som inte befinner sig i en stark livsutveckling, så kanske det inte är speciellt intressant att läsa om mina olika nyanser av känslotillstånd, som faktiskt livet består av.

Det är inte för intet, att man har som mest utbyte med människor som befinner sig på samma plats i livet eller åtminstone har gjort. Där föds empatin.

Själv följer jag endast ett fåtal bloggar (se mina länkar) och skulle jag läsa någon blogg som jag blir triggad av, ja då läser jag inte den. Jag har med tiden fått den insikten och väljer att inte läsa, ganska enkelt.

Man måste inte hela tiden ta ställning till allt som man läser eller hör. Allt som skrivs eller sägs måste inte vara baserat på ren vetenskap, herregud, det skulle ju i så fall ifrågasätta hela bibeln. Att påstå något annat skulle vara ett stort hån mot alla troende människor. Där finns det ingen som helst vetenskaplig grund. Den boken är helt baserat på andras upplevelser, men å andra sidan så är det ju krig också, pga. av olika uppfattningar om ”sanningen”.

Oftast sker mitt bloggande via mobilen, för det går snabbast, endera som ett mms eller som ett enkelt sms.

Ibland har jag ingen lust alls att blogga, men framförallt så har jag oftast fullt upp med att bara vara och verka i det verkliga livet, IRL som man säger :-) så jag sitter inte vid datorn särskilt ofta.

Tycker att det är ett slöseri på dyrbar tid som vi har med våra nära och kära, här och nu.

Jag finner det mera givande att sitta och prata med min älskling, träna (när jag är frisk), träffa vänner, göra något tillsammans med familjen såsom att åka till simhallen, grilla korv utomhus eller bara att mysa i soffan med min kära familj.

Ha det gott!
Kram

 

 

 

 

 

 


Trötthet

Nu vill jag berätta om min trötthet och det handlar om en bedövande trötthet som jag har känt under en längre tid. Flera års tid egentligen.



Det har hänt väldigt mycket de senaste 5 åren för mig;

* Träffar den största kärleken i mitt liv :-)

* Anpassas till den nya familjekonstellationen och dess ingredienser. Det är ständigt pågående.

* Missfall och operation för utomkvedshavandeskap :-(

* Bröllop :-)

* Flytt som föregås av en enorm renovering

* Svårt att bli gravid :-(

* Graviditet :-)

* Förlossning kejsarsnitt

* Problem med amning :-(

* Nybliven mamma med allt vad det innebär

* Min makes sjukdom i somras :-(

Allt detta påverkar naturligtvis och jag känner att tiden för reflektion har varit en bristvara, kanske för att allt har avlöst varandra och gått i 180 känns det som, jag vet inte. Det enda jag vet är att min kropp säger ifrån.

Det är ingen trötthet som jag kan sova mig fri ifrån, utan det är en trötthet som tränger ända in i märg och ben. Periodvis så brister det för mig för minsta lilla ansträngning eller motgång.

Jag är inte längre lika stresstålig. Mitt humör påverkas kraftigt av detta.  Jag känner ibland en stor hopplöshet och förtvivlan, ja förtvivlan är verkligen rätt ord. Att aldrig få känna mig riktigt utvilad och glad.

Jag har förstått att det till slut påverkar våra organ i kroppen, som till slut ger en massa symptom.

Jag var till läkaren förra veckan för jag vill få detta utrett en gång för alla. Det var en fantastisk läkare som jag fick träffa på vår företagshälsovård. Jag tog olika blodprover och skall på återbesök nästa vecka.

Jag misstänker vad det är jag lider av, det finns något som heter ”binjuretrötthet” – en bra länk att läsa finner du här: http://www.naringsmedicinsktidskrift.se/MichaelLam.html

Om inte så är fallet, så hoppas jag åtminstone att jag kan få något svar på vad det beror på, för detta är så tärande, om ni bara visste.

Kram

 

 

 

 


God morgon, att stapla cd-skivor är roligt!

imag0284 (MMS)

God morgon, att stapla cd-skivor är roligt!


Vedermödor

http://ceciliasprivata.blogg.se/

Privat

Hej alla,
Oavsett om bloggandet är en öppen portal, så kan jag själv välja vilka jag vill dela mina inlägg med, vilket jag kommer att göra fortsättningsvis.

Ingen kan komma och tala om för mig vad jag får känna eller uppleva. Ingen har den rätten till att ifrågasätta mina känslor och upplevelser, för dom är MINA.

Meddela mig om du/ni tillhör mina nära och kära, så återkommer jag med anv.namn och lösenord, så att du/ni kan läsa mina privata inlägg.

Tack mina vänner för att ni finns och stöttar,
Stor KRAM

Där ser man!


http://ceciliasprivata.blogg.se/



God morgon alla nära och kära!

imag0279 (MMS)

God morgon alla nära och kära!


En viss likhet, eller?

 
Mamma Cecilia                                                                                                       Malte

Jepp, då har man åkt på förkylning också :-(

Jepp, då har man åkt på förkylning också :-(


Här är det full fart!

imag0276 (MMS)

Här är det full fart!


Vi har det jättemysigt. Skönt att inte bar...

imag0275 (MMS)

Vi har det jättemysigt. Skönt att inte bara vara mamma och pappa för några timmar. Kram


Härlig höstdag

Idag har vi haft det riktigt mysigt!

På fm tog vi en promenad till centrum med ett kort stopp på mitt jobb där vi fixade en grej. Fortsatte sedan in till centrum där det var någon sorts mässa. Vi lyxade till det med ett varsitt glas vin på Balders och Malte fick en piggelin och en festis.



Sedan gick vi hem igen och Malte somnade i vagnen, för att sedan fortsätta att sova hemma i sin gosiga säng.

Jag gjorde en jättegod omelett med färska kantareller, tack kära B för dom goda kantarellerna :-)

 


Maken och jag la oss sedan också en stund.

Nu har vi precis kommit hem från en timmes cykeltur, gissa vem som uppskattade det! Malte älskar att få åka cykel. Han sitter där och bara njuter!

Ikväll blir det mys vid den fuskiga öppna spisen med lite bubbel och jordgubbar.



Till middag blir det Pasta Carbonara med vitlöksbröd...mums! I vilken ordning det blir, det vet jag inte ;-)



Ha en mysig kväll!

Jag funderar på att sätta lösenord på min blogg, men jag meddelar er, mina nära och kära, när och om det sker. Känns så i skrivande stund nämligen.

Kram

Mysigt på Balders i Sollentuna Centrum.

imag0272 (MMS)

Mysigt på Balders i Sollentuna Centrum.


Trött, ja det kan man minsann bli

http://ceciliasprivata.blogg.se/


Mammas stolthet

Hej alla,
Vi fick Maltes första "skol" fotografier igår.

Åh så fin han är vår "lilla" pojk! Man kan inte tro att han bara är 1 år 5 månader.

Jag älskar honom så ofantligt mycket och jag är så fantastisk tacksam! Det var ingen självklarhet att vi skulle få barn.

För er som inte vet, så hade vi ett utomkvedshavandeskap i maj 2008. Där jag fick operera bort min vänstra äggledare, vilket faktiskt minskar chansen med 50% att bli gravid.

Efter en massa undersökningar våren 2009 så blev vi godkända till IVF. Det skulle ta 1½ år innan det blev vår tur i den statliga kön, så vi beslutade oss för, att under väntetiden, bekosta ett IVF-försök själva.

Allt var klart och vi skulle till Uppsala för första undersökning en fredag, och på lördagen innan plussade vi på egen hand. Gissa om lyckan var total!!

Och här är han nu, vår stora och fina pojke :-))

    


God morgon alla! Jag gillar dinusaurietåge...

imag0266 (MMS)

God morgon alla! Jag gillar dinusaurietåget på Svt B :-) Snart är det helg, mysigt det. Kram


Jepp, nu går det bara åt ett håll. Fick sk...

Jepp, nu går det bara åt ett håll. Fick skrapa alla fönster på bilen i morse :-( Har i alla fall bokat in tid för däckbyte nästa vecka. Ha en bra dag!


Hej alla, nu har jag sagt åt mamma att bli...

imag0263 (MMS)

Hej alla, nu har jag sagt åt mamma att bli bättre på att blogga! Kram från Malte


Oj oj oj...

Nu har det varit dåligt med uppdateringen - IGEN!

Malte gick på dagis i tisdags och jag tänkte att jag skulle få vila av mig det sista av magsjukan. Ack vad fel jag fick, för dagis ringde vid 13-tiden och då hade han gjort ett stooort lass med "fel" färg, så jag fick hämta hem honom...



På onsdagen var jag tillbaka till jobbet, så Malte fick vara med sin farmor och farfar, vilket han fullkomligt älskar :-) Han sov kvar där, så Maken och jag fick chans till att umgås lite på tu man hand :-)

Vi åkte till Kista och käkade på O´Learys för att sedan gå på bio; Jägarna 2. Säger bara det, fy satan vilken bra film! Peter Stormare är en fantastisk skådespelare. Det var också roligt att se honom i en svensk film, där han även fick använda sin härliga hälsinge-dialekt, kul!



Till bonusdottern som låg hemma sjuk hade vi inhandlat lite mys; Honungsmelon, vindruvor, Solo-tidning och hyrt en film, så hon myste hemma och hade lite egen-tid :-)

I morse fick jag "sovmorgon" eftersom jag inte behövde kliva upp samma tid som annars, och sedan hämtade jag älsklingen i Kallhäll efter jobbet! Gud så härligt det var att träffa honom igen. Hur kan man älska någon så mycket?! Jag förstår verkligen inte föräldrar som struntar i sina barn, det övergår mitt förstånd...

I morgon kommer min kära vän U och hennes sambo E  och Maltes polare Alfred hit på middag! Det skall bli såå mysigt och att det äntligen blir av. 3ggr har vi fått ställa in pga. sjukdom, men nu jä...lar ska det bli av :-)

Kära bonussonen kom hit nu ikväll, och i morgon är Maken pappaledig, så då åker dom till badhuset - det blir mysigt!

Malte kommer att bli överlycklig när han vaknar i morgon och ser att hans stora idol är hemma igen!



På lördag är det städdag här i området, sedan antar jag att det blir filmmys på kvällen med god mat :-)




Hur ser era planer ut för helgen?
Kram

Det är gott med cheeseburgare när man har ...

imag0243 (MMS)

Det är gott med cheeseburgare när man har varit sjuk!


RSS 2.0