Outfits från London, grymma! Tack syrran, ...

20110131396-001 (MMS)

Outfits från London, grymma! Tack syrran, du är bäst!


I mina gamla hemtrakter

Som ett tidigare inlägg avslöjade, så var vi i Nacka i lördags.
Där jag för övrigt bodde mellan 1998-2001

Vi hade bestämt att träffas på Sickla stormarknad och vi skulle överraska J med att fira hans födelsedag någon dag tidigare.
Maken och han gick och bowlade, och A och jag strosade lite i affärer med våra små guldklimpar :-) 
  
  

Sedan åkte vi hem till A o J där vi åt gott och hade det supermysigt! Synd att dom stora barnen L och M inte var med. A hade ordnat med en liten chokladprovning - jättegott!



Vi sov kvar och fick även en supergod frukost!
Tack våra fina vänner för ett sådant mysigt dygn :-)


 
Synd att stora sonen T inte var med på denna fina bild.

Avslutar med en bild på pyjamaspolarna Malte & E.






Tjoho, syrran är hemma!

20110131394-001 (MMS)

Tjoho, syrran är hemma!


Gästinlägg av Maltes pappa

Jag hörde på radion att människor som har 1 timmas resväg eller mer till arbetet har större ohälsa än de som har en kortare restid. Jag har pendlat en hel del  i mina dar och kan skriva under på att det i längden är väldigt tärande. Ännu mer tärande är det för de resenärer som dagligen brottas med bilköer och den stress vilket det innebär. Tänk på alla tappra själar som fortfarande står ut.


Själv stod jag ut i 13 år. När jag äntligen flyttade så var det rena välsignelsen. Jag blir än idag förbannad när jag tänker tillbaka på den tiden, då alla dessa miljönissar som trodde att om man höjer bensinpriserna och slutar bygga vägar väljer folket att låta bilen stå hemma. De satte bokstavligen käppar i hjulen för ALLA resenärer och när de slutligen införde biltullar flyttade man bara problemen till andra platser. Folk behöver bilen, för alla kan inte bo inne i stan!  

Äntligen har man kommit till skott och börjat göra något åt saken. Det satsas åtskilliga miljarder på infrastrukturen i form av nya vägar och järnvägar. Frukten av detta får vi inte se förens om ett decennium . Frågan är då om det inte är försent för våra tappra själar som fortfarande är ute på vägarna…


God morgon, nu ska jag frosta av frysen. M...

God morgon, nu ska jag frosta av frysen. Malte väntar på sin gröt. Storasyster L på nattbesök sover fortfarande. Malte kommer att bli så glad att träffa henne!


Nu är det nära :-)

20110130391-001 (MMS)

Nu är det nära :-)


Nu är Maltes rotsakspureer färdiga för inf...

Nu är Maltes rotsakspureer färdiga för infrysning!


Beskydd

Detta underbara guldhalsband fick jag av min kära Make när vi blev gravida!



Den var (är fortfarande) en symbol för beskydd, eftersom vi 2008 fick ett utomkvedshavandeskap.
Den betyder väldigt mycket för mig, tack älskling!

Den skall Malte få ärva och förhoppningsvis kunna ge sin älskade när/om dom blir gravida.


Ni behöver inte vara oroliga, för vi har d...

Ni behöver inte vara oroliga, för vi har det suuupertrevligt här i Nacka :-)


Livets lärdomar...en utav många ;-)

Det finns människor, som vill ge sken av, att planerande personer inte är spontana, men det är ju precis tvärtom! Nu skall jag berätta varför...

....Jag var inte heller den planerande personen när jag var yngre, utan det är något som jag har fått lära mig längs vägen. Att missa en massa roliga saker bara för att jag inte kunde/ville lära mig att planera.
Att andras värdefulla tid blev drabbad pga. min oförmåga att planera. Ja ni fattar...

Jag har jobbat både som VD-sekreterare och receptionist på en av Nordens största Investmentbank. Där fick jag lära mig konsten att planera och framförallt skörda FRUKTEN av planerandet. Att ha möjlighet att uppleva så många roliga saker, som jag inte skulle ha fått gjort - om jag inte hade kunnat planera (förvalta) min OCH andras tid. Lika när jag var egen företagare så krävdes det planering.

Åter till spontaniteten...Motsatsen till spontanitet för MIG är prioritering. För visst är det väl så, oftast är det något annat som får stryka på foten när man är spontan. Det är väl OK, så länge det inte sker på bekostnad av att det drabbar någon annan, men det gör det ju ofta tyvärr.  

Vi försöker att lära dom stora barnen, att ju bättre du planerar - desto mera roliga saker får du plats med på dygnets 24 timmar! Vill du gärna spendera din tid med någon speciell person? Ja, var då ute i god tid för att planera in det, annars är säkerligen den personen upptagen när du skall vara spontan ;-)

I mina ögon, som läser en hel del psykologi; Anledningen till att icke-planerande människor har starka åsikter om oss planerande människor, det beror helt sonika på att dom inte kan erkänna för sig själva, att dom suger på att planera. Det handlar om speglingar. Eller projiceringar som psykologin så fint uttrycker det.

Det finns ett stycke i bibeln (kan ej ordagrant); Om du är fri från synd, så skall du kasta den första stenen. Det betyder, innan du kritiserar andra människor, se dig i spegeln och svara ärligt om du själv är felfri?

När man planerar, så vet man oftast exakt vilken tid man har i utrymme och det är en härlig känsla! 
Att ha koll på sitt liv skulle jag vilja säga.

God morgon förresten!
Ha en bra lördag!
Kram




 


Hemma igen

Oj vilken lång dag det blev idag!

Det var så himla mysigt att träffa AC igen, och den sockersöta S - vilket charmtroll. Hans storebror D, snart 3 år - är minst lika söt!

Vi har gått, gått, gått och gått idag *puh*

AC hade ett ärende till en utav ambassaderna som ligger på Gärdet, och vi gick från centralen. T/R så blev det en promenad på 2 timmar!

Vi avslutade med en mysig fika i Sturegallerian. Där anslöt mysiga och gulliga P - AC´s kompis, som hon skulle sova hos i helgen.

Jag & Malte var hemma vid 17:30! Lilla duktiga ponken, har inte gnällt en sekund - han älskar att vara ute på äventyr med mamma :-)

Efter kvällsgröten slocknade han som den hjälte han är!

Maken är med sina bröder och firar deras mor i efterskott. Bowling och middag - trevligt för svärmor att få rå om sina grabbar!

Storebror M är uppe hos sin mamma och myser i helgen och storasyster L är i London med sina bonussystrar, snurrigt eller hur...hihi...

Jag sitter här och myser med tända ljus och ett gott glas rött!

I morgon är det nya äventyr på gång - har jag sagt att vi ofta har en massa saker på gång?
Det är härligt med en stor och härlig umgängeskrets :-)

Maken och jag har alltid så roligt tillsammans, och vi har gjort så himla mycket på vår relativa korta tid tillsammans (Tillsammans i drygt 4 år och gifta i 2½ år).

Delar med mig av en bild - Älskar Dig älskling!




Halloj, vädret är underbart och nu drar vi...

20110128372-001 (MMS)

Halloj, vädret är underbart och nu drar vi till stan! Ha en härlig dag! Kram


Idag fredag

Idag på fm skall jag och Malte åka in till stan och träffa min fina vän AC från Göteborg. Hon har med sig den nya familjemedlemmen S. Han föddes den 29 juli, gosigt! 

Vi träffades senast i somras, när hon var höggravid och jag relativt nykläckt :-) Hela familjen var i Göteborg på semester och vi var till dom stora barnens förtjusning bl.a på Liseberg.

Tänk så mycket kul vi haft i våra tidigare Stockholms-år tillsammans :-)

Synd att vi inte bor närmare varandra!

Struktur

Att leva i en barnfamilj kräver struktur OM man inte vill ödsla tid på en massa tidstjuvar.

Vissa lever efter måttot "allt skall vara så himla flexibelt" och att "man tar dagen som den kommer"....hmm...ja, då har man inte alltid så bra koll på saker och ting heller. Ingen koll på vad som är inbokat och vilka tider som gäller.

Tipsar om denna ovärderliga tavla som jag skapade för några år sedan.
Den är en stor hjälp i vardagen med alla gympapåsar, läxor, matsäckar, träningar, makens aktiviteter, mina aktiviteter mm.


Torsdagsmys blir det nu med film!

Torsdagsmys blir det nu med film!


Nemas problemas :-)

Nemas problemas :-)


Vi har haft en fantastiskt skön promenad. ...

20110127362-001 (MMS)

Vi har haft en fantastiskt skön promenad. -10 och en gassande sol! Bilbesiktning nästa :-)


Hej alla! En liten lekstund före lunchen, ...

20110127361-001 (MMS)

Hej alla! En liten lekstund före lunchen, som för övrigt blir spagetti & köttfärssås. Mumsfilibabba!


Fler gåvor från min älskade make!

20110127357-001 (MMS)

Fler gåvor från min älskade make!


Min älskade parfym Angel

20110127356-001 (MMS)

Min älskade parfym Angel


Nyvaken efter 1,5 tim sovstund

20110127358-001 (MMS)

Nyvaken efter 1,5 tim sovstund


Önskelista

Min födelsedag närmar sig, och jag önskar mig inget märkvärdigt...hihi...


http://www.halsobadet.se/

Att starta med:

Hälsokur

2 tim

Kuren börjar med en rengöringsbehandling där hela kroppen peelas med en bodyscrub som tar bort döda hudceller, därefter bubbelbad  med mineralsalt eller en valfri aromaolja. Kuren avslutas med helkroppsmassage och ansiktskur.

För att sedan avslutningsvis få krypa ner och sova en heeeel natt och morgon på:


http://www.scandichotels.se/starsollentuna?cmpid=ppcse9731


Inget märkvärdigt med andra ord...hihi...





Idag

Idag är vädret helt fantastiskt!

Just nu sover lilla prinsen sin fm lur och jag njuter av en kopp kaffe och att bara ha lyxen att umgås med mina egna tankar. Som småbarnsmamma är det numera en lyx :-)

Idag har vi på schemat:

* Njuta av solen
* Besiktiga bilen
* Betala räkningarna
* 2-Veckorshandla på Lidl
* Skriva matsedel för 2 veckor
* Kanske blir det en film ikväll, vi får se vad klockan blir.
Vi brukar ha mys inför att M åker upp till sin mamma för helgen.

Ang. matsedeln förresten....I en barnfamilj är det ovärderligt med en matsedel, det spar en massa tid och ger en massa matllådor!

Att veta vad man skall äta för dagen och inte först behöva fundera ut vad man skall äta och sedan kanske man behöver åka och handla. Det blir tillräckligt sena middagstider här i Stockholm ändå.

Tänk när vi bodde i Bålsta, och det tog oss 45 min att komma hem från våra jobb. Då stod middagen tidigast på bordet vid kl.19:00. Då var det väldigt skönt att titta på matsedeln.

Naturligtvis är vi wild & crazy ibland och avviker från matsedeln :-)

Ha en mysig dag!
Kram


LCHF javisst,men vi är inte fanatiska...

LCHF javisst, men vi är inte fanatiska. Mums skall det bli!


Trött hjälte väntar på välling. Vi har pre...

20110126349-001 (MMS)

Trött hjälte väntar på välling. Vi har precis varit på Babysim steg 2. Han fick dyka idag, kul!


Myyyys

Nu har min efterlängtade TV-pläd kommit, sååå mysigt!



Pssst. L;  det ligger en likadan och väntar på din säng tills nästa gång du kommer :-)
Ha det så kul i London!!



Måste...

Måste bara dela med mig av denna härliga bild på Malte och hans farmor :-)



Dagens Outfit! Tröja efter Ceasar, byxor e...

20110125347-001 (MMS)

Dagens Outfit! Tröja efter Ceasar, byxor efter kusin Alvin och strumpor från Libero.


Grått

Grått och trist är det ute idag!

Idag kommer Maltes farmor och dom skall ta sin vanliga promenad. Malte älskar att vara ute på promenad, så han kommer att bli så glad när farmor kommer.

Sitter just nu och njuter av en god kopp kaffe...mmmm....Morgonkaffet slår det mesta :-)

Ha en bra dag!


Stora killen

Här provar Malte dop-presenten som han fick av familjen Karlstorp/Bremer.
Tack så mycket!


Hallen

Köpte denna lampa och matta förra veckan.
Är sååå nöjd :-)


Godaste limpan

Jag och min Make äter enligt LCHF, och detta bröd är gudomligt gott - och så himla enkelt att göra!

Ingredienser

3 dl krossat eller helt linfrö
3 dl sesamfrö
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1 ½ tesked örtsalt
1 matsked brödkryddor (fänkål, kummin eller anis – hela frön eller malda)
4 dl hackade paranötter
250 g kesella 10% fett (en burk)
6 ägg

Några msk grädde, för att göra brödet än mer saftigt

Gör så här

Hacka nötterna först, blanda sedan alla torra ingredienser i en matberedare.
Lägg över i en bunke och tillsätt sedan dom blöta ingredienserna.
Tillsätt även grädden om så önskas. Blanda väl.

Klä en brödform med bakplåtspapper (obs! viktigt!) och fyll den med brödsmeten. Jämna till ytan och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter.

Obs! Man kan låta bli att mixa en dl av vardera sesamfrö och linfrö för att ge brödet lite mer struktur.

MUMS!

En av världens bästa uppfinningar

Detta simpla lilla träd är värd sina slantar.
Bäst helt enkelt!


Julklapp av älskade Maken

Min Make är fantastisk på att hitta presenter som jag älskar!
Denna fick jag bl.a. i julklapp.


Maltes lekhörna

Här är Maltes älskade lekhörna


Vårt vardagsrum

Här kommer delar av vårt mysiga vardagsrum


På våran gata i stan...

Fullkomligt älskar dessa gardiner i vårt kök :-)

Så skönt att ha fått upp vårgardinerna. Jag älskar dessa!


Grötfrukost


Myst med film ikväll. Den var bra, men slu...

Myst med film ikväll. Den var bra, men slutet var lite snopet..


Malte i badbaljan hos mormor förra veckan.

20110115320-001 (MMS)

Malte i badbaljan hos mormor förra veckan.


Härlig promenad på Järvafältet idag!

Härlig promenad på Järvafältet idag!


Fantastiskt

Åh det var en fantastisk kväll igår!
Det är alltid lika mysigt att träffa våra vänner A o J med barn.

Vi bjöd på en tre-rättersmiddag som bestod av Västerbottenpaj med löjrom till förrätt. Till varmrätt blev det helstekt oxfilé, potatisgratäng och en supergod portvinsås.

Till efterrätt hade jag gjort en panacotta som blev jättegod. Mums!

Tack våra kära vänner för en mysig kväll!

Kram

Tack...

Tack snälla L för min jättefina header!!
Du är så otroligt duktig gumman, du är bäst!!

Mysigt

Idag kommer min kära vän A och hennes familj hit på middag och det skall bli sååå trevligt!
Malte får träffa sin polare Elliot igen :-)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0