Gästinlägg av Maken - LCHF

För er som är intresserade av LCHF kan jag rekommendera en mycket bra hemsida: www.kostdoktorn.se

Andreas Enfeldt berättar på ett nyanserat och välbalanserat sätt vad LCHF handlar om. Han använder sig av
vetenskapliga artiklar och slår hål på gamla myter gällande kolhydratfattig kost. Gå in och skapa er en uppfattning. Det som gör sidan bra är att Andreas använder sig av modern forskning och vanligt bondförnuft, dessutom har han tusentals läsare som delar med sig av sina erfarenheter. Erfarenheter man inte bör underskatta.

Ett exempel på den typen av erfarenhet är jag själv. Argumentet man ofta möter är att det inte går att träna hårt när man äter kolhydratfattig kost. Jag hade själv den uppfattningen tills jag testade LCHF. Till en början var det jobbigt med träningen.

Men min egen erfarenhet och många andras (även i min egen bekantskapskrets) så är rekommendationen att ta det lugnt med träning första veckorna tills kroppen vant sig av med kolhydratsrik kost. Se det som en avgiftning av en drog. När kroppen är fri från beroendet går allt mycket lättare. Kroppen börjar svara på träningen och plötsligt upptäcker man en ork man aldrig kunnat drömma om. Jag har tränat hela mitt liv (tidigare på elitnivå) och vet vad jag pratar om.

Några av fördelarna jag upplevt är mindre träningsvärk, bättre uthållighet och framför allt bättre återhämtning. Dessa egenskaper är superviktiga för att kunna orka träna mycket och samtidigt hålla sig frisk. För er som tvivlar kan jag rekommendera  att läsa om Jonas Colting http://www.colting.se  eller varför inte läsa Björn Ferrys kokbok http://www.bjornferry.com/. Jag måste även skicka med en länk till en skön föreläsare, Rune Larsson. http://urplay.se/157952 .  Dessa personer har satt avtryck hos mig. Den gemensamma nämnaren för dessa tre herrar är att det håller på med uthållighetssporter och äter låg kolhydratskost.

 /M


Penicillin eller inte?

Vi har fått frågan om barn under två verkligen skall äta penicillin vid öroninflammation.
Malte har för övrigt dubbelsidig öroninflammation...

Läkemedelsverket skriver på sin hemsida:
http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2010/Nya-rekommendationer-for-lakemedelsbehandling-av-akut-oroninflammation-AOM/

"Barn mellan ett och tolv år som har en okomplicerad akut öroninflammation behöver inte penicillinbehandlas. Om barnet är under ett år eller över tolv år och har en bekräftad öroninflammation bör penicillin användas.

Dubbelsidig öroninflammation hos barn under två år ska också behandlas, liksom alla öroninflammationer där trumhinnan brustit.

Ibland kan läkaren skriva ett recept som kan hämtas ut senare om barnet inte förbättras inom ett par dagar. Det är viktigt att vara uppmärksam på tecken till försämring eller problem med läkningen, vare sig antibiotikabehandling satts in eller inte.

Smärtstillande läkemedel innehållande paracetamol eller ibuprofen (om barnet är över sex månader) kan ges vid behov."

Det känns tryggt att läkaren visste vad hon gjorde, för att det är klart att man blir osäker när många ställer frågan, men nu vet vi :-)

Status:
Malte blir bättre och piggare för varje dag, även om han fortfarande är förkyld som vi andra i familjen också är!
Hoppas vi inte smittar bonusdottern som kommer hem i morgon, fast å andra sidan så kanske det var hon som smittade oss förra veckan?...hmm...



Ha en bra dag!
Kram


Ljusning

Inatt vaknade Malte bara en gång. Han fick alvedon och gos av Maken och efter en timme somnade han om till kl.06:00 och sedan sov han med mig ännu en timme, så kl.07:00 vaknade vi och klev upp.

Kåvepeninet är inte det lättaste att få i honom, men han är duktig.

Själv hade jag väldigt ont i halsen i morse, men efter en strepsils, så känns det just nu lite bättre.

Just det, Malte har fått plats på dagis! Vårt första val :-) Så den 15 augusti börjar lillponken på dagis. Det känns för tidigt att sätta honom på dagis vid 1 år och 3 månader, men vad gör man när trissvinsten uteblir??? Vi skrapar dock vidare och hoppas på att det "plötsligt händer" ;-)



Ja, det var väl allt just nu - kanske kommer det något mera inlägg under dagen.

Kram


Öroninflammation sa läkaren. Tapper säger ...

20110329815 (MMS)

Öroninflammation sa läkaren. Tapper säger mamma och pappa!


Vakna nätter

Malte stackarn har svårt att sova på natten, förmodligen har han ont i öronen. Sover 1 timme och är vaken i två timmar osv. Vi har fått en tid på vårdcentralen idag kl.15:30, skall bli skönt att få komma på en kontroll.

Nu känns det som om Maltes förkylning har hoppat på mig och halsen känns öm. Maken har också fått ont i halsen. Nu väntar vi bara på att bonussonen också skall insjukna, så detta är ju väldigt spännnade må jag säga...not!

Ja, det var väl allt just nu ifrån sjukstugan i Sollentuna.

Hoppas Ni är friska o krya!

Kram


Bakslag

Igår kväll hade jag fruktansvärda magsmärtor och även i morse, men nu känns det lite bättre även om detta tar fruktansvärt på krafterna.

Malte har gråtit och varit vaken mest hela natten känns det som. Han åt ikapp lite i natt eftersom hans apit dom senaste dagarna inte varit den bästa. Jag tror också att hans hosta gör ont, stackarn!

Maken är hemma idag också och parerar mellan mig och Malte.

Kram på er!

Saknat mig? Här är jag :-)

20110327811 (MMS)

Saknat mig? Här är jag :-)


Sjukstugan

Jag mår bättre men Maltes förkylning har tagit fart, stackarn! Så här händer det inte mycket och ingen ork över till några tänkvärda inlägg heller.



Hoppas ni är friska och krya!
Kram

Solen skiner

Ute skiner solen som aldrig förr känns det som, så typiskt när man är sjuk. Dock känner jag att det är på väg åt rätt håll även om illamåendet och kraftlösheten är påtaglig!

Tänk, av alla veckor på hela året, så var jag tvungen att bli sjuk just denna vecka, nu när jag kom igång med min träning, så typiskt! Nu måste jag bestiga Mount Everest ännu en gång.



Maken och Malte skall senare ta en promenad ner till centrum, lyckos dom! Malte är fortfarande lite hängig och förkyld. Han hostar och är allmänt kinkig, så en promenad kommer att göra honom gott.



Om vi bortser ifrån att vi egentligen skulle ha varit i Söderhamn denna helg, så hade det varit mysigt att påta ute i trädgården idag. Att förbereda lite för våren. Jag är inte speciellt road av trädgårdsarbete, men i lagom dos är det trevligt. Funderar på att plantera rosbuskar i rabatten på baksidan, för det är så himla lättskött.



Jag vill gärna ha det fint, men jag har som sagt inget intresse av att hålla på. Då finns det annat som jag hellre lägger min tid på.

Nej, nu måste jag lägga mig en stund.

Hoppas ni har en bra helg!
Kram

Status: Har mått bättre om jag säger så. H...

Status: Har mått bättre om jag säger så. Har varit liggandes hela dagen. Snart kommer Maken och Malte hem från att ha skjutsat ungdomarna till bussen i Uppsala. Kram


Detox?

Vem behöver detox? Inte jag just nu ialla fall, för det sköter kroppen så galant på egen hand. Jag ligger magsjuk, igen :-(

Malte kräktes i förrgår, så det är vad som var på gång med honom. Det var likandant förra gången, det började med feber.

Så här händer inte mycket i helgen kan jag gissa. Ungdomarna får ta bussen upp till Edsbyn ikväll, dom skulle annars ha åkt med oss.

Ni får ha en skön helg!
Kram

Idag har polaren Alfred varit här, kul!

20110324803 (MMS)

Idag har polaren Alfred varit här, kul!


SMS-inlägg

20110324796 (MMS)


Tror att någon vill ha en egen gitarr på s...

20110324800 (MMS)

Tror att någon vill ha en egen gitarr på sin födelsedag :-)


Öppna förskolan

Malte tyckte att det var kul på Öppna förskolan, dock så lockade alla leksakerna mera än sången - men det är nog nyhetens behag skulle jag tro. Vi får se hur det utvecklas :-)

Diskussionsträffen var också intressant.

Annars har det inte hänt så mycket här hemma. Jag gjorde precis en laddning med Cole Slaw, det passar till allt skulle jag vilja säga och gott är det också!

Kram


God Morgon och snart fm

God Morgon,
Igår körde jag igång med träningen igen efter ett långt uppehåll. Jag är en periodare när det gäller regelrätt träning, och jag skall erkänna att det var tungt. Det tyngsta motståndet var den mentala biten som hela tiden försökte få mig att stanna hemma, men jag vann! Jag kommer att träna på tisdagar och torsdagar, och jag hoppas innerligt att jag blir piggare snart. Köpte en förpackning Gerimax också som jag hoppas skall hjälpa.

Kvinnan på HälsoKraft tyckte att jag skulle göra en Detox-kur på 7 dagar, för att rensa ut alla slaggprodukter som samlas i kroppen efter en graviditet. Det kändes väldigt begripligt när hon förklarade hur lagrade slaggprodukter påverkar kroppen och skapar trötthet. Man bör äta vegitariskt under tiden, så jag känner att jag måste vara mentalt förberedd innan jag sätter igång, annars kommer det inte att fungera. Jag känner mig själv. Jag måste vara införstådd med vad jag skall göra för att det skall fungera. Kanske skall jag göra en tarmsköljning när jag ändå är igång ;-)

Nu på fm skall vi till Öppna förskolan kl.10:30, då är det sångstund. Det blir första gången för Malte och jag vet att han kommer att älska det!

Efter det blir det diskussionsträff med BVC´s kurator och vår föräldrargrupp, det skall bli intressant.

Annars är dagen helt oplanerad, skönt att ha sådana dagar också. Måndagarna brukar jag vilja ha helt oplanerad och antagligen beror det på att jag är extra trött på måndagar. Är det bara jag eller är ni också extra trött på måndagar?

Ikväll kommer bonusdottern sent, och antagligen har jag redan lagt mig då. Skall lägga mig tidigt varje kväll denna vecka tänkte jag.

Detta blev ett "tröttsamt" inlägg märker jag...hihi...

Här är vädret så härligt och snart är det VÅR!!

B; Vi kommer till Söderhamn i helgen. Har du tid att ses?

Ha en bra dag!
Kram

Grattis!

Grattis min kära och fina vän på din födelsedag!



Massor av kramar!!

 


Tisdag

Tråkig rubrik, jag vet...

Idag är Malte feberfri, tror jag. Han känns inte ett dugg varm och han verkar ta igen allt han inte orkade med igår. Han är väldigt pigg idag. Han och bonussonen leker inne vardagsrummet nu, dom har så roligt tillsammans! Han visar också på ett hett humör idag, att han blir arg om han inte får som han vill.
Gullungen, det blir många strider framöver :-) Snart är det dags för hans morgongröt och sovstund. Han brukar orka vara vaken i två timmar, innan det är dags att sova en stund.

Farmor kommer som sagt idag. Han älskar att sitta i sin vagn och titta på allt som händer runtomkring honom. Vädret är fantastiskt, så dom kommer att få en väldigt mysig promenad tillsammans.

Nej, nu är det dags att göra Maltes gröt - men först skall jag logga in och se hur våra platser till dagis & dagmamma ser ut.

Ni alla mammor därute, förespråkar ni dagmamma eller dagis? Själv vet jag inte, men spontant känns det som att dagis passar lite större barn, från ca 3 år och före det känns dagmamma som ett bra val....

Ha en bra dag!
Kram

Måndag

Maltes feber har idag som mest varit uppe till 39.6, men nu ligger den "bara" på 38.6.

Här händer det inte mycket idag.

Jag känner mig så oerhört trött, ända in i märgen. Jag har vilat flera gånger idag, men det gör varken till eller från känns det som :-( Kanske håller jag också på att bli sjuk, annars måste det vara järnbrist eller något annat.

I morgon kommer farmor och har sin tid med Malte, och då tänker jag passa jag på att gå till frissan. Skönt att få det gjort, det var länge sedan nu.

På onsdagkväll kommer bonusdottern igen, för hon har ännu en audition på en annan skola på torsdag. Och eftersom vi åker uppåt på fredag, så tar hon ledigt en extra dag, så får hon åka med oss tillbaka. Bonussonen skall också upp till sin mamma.

Ha en skön kväll!
Kram

Feber

Idag har lillskrutten feber. Han hade 39 grader kl.05:30 i morse och då fick han en alvedon. Skall tempa honom igen vid lunchtid tänkte jag.

Han har ingen uttalad förkylning, men det kanske är någon på gång eller så är det hans 4 tänder i överkäken som gör sig påminda. Eller så är det bara feber helt enkelt...


Malte är i "brum brum" heaven! Han har fåt...

20110320789 (MMS)

Malte är i "brum brum" heaven! Han har fått ärva av bonussonens kompis V. Tack snälla!


Första gungturen, kul tycker Malte!

20110320785 (MMS)

Första gungturen, kul tycker Malte!


Diss?

Hiss eller diss på filmen som jag såg i fredags?...hmmm....antagligen diss, för jag somnade efter 20 minuter...

Morgonpigg?

Inte jag, men Malte vaknar mellan kl.06:30-07:00 och i morse vaknade han kl.06:30.
Han brukar bli trött efter 2 timmar, så snart är det dags för honom att sova igen.

Han går för fullt med sin kära gå-vagn, han är så duktig!

Jag har plockat ur diskmaskinen och nu skall jag ta reda på en tvätt och sedan köra igång en ny.

Här skiner solen för fullt, så det verkar som om det blir en härlig dag i dag!

Hörs senare!
Kram

Härligt!

Det är härligt att vara hemma igen!

Igår kväll saknade jag familjen väldigt mycket, mer än jag trodde att jag skulle göra! Samtidigt är det nyttigt att längta också, desto härligare kändes att ses idag :-)

Det var fantastiskt igår! Behandlingen på 2 timmar var helt otrolig. Det var inte sista gången, det kan jag lova :-)

Maten på hotellet däremot var ingen höjdare, men det var ju inte därför jag var där ;-) Sov som en stock hela natten och sedan åt jag en god hotellfrukost...mmm....La mig en stund igen och tittade på nyhetsmorgon, innan jag gjorde mig iordning för att möta familjen i centrum.

Det var sååååå härligt att ses igen! Mammmas lilla älskling!!

Ikväll blir det Fondue, det ser jag framemot!

Här i Stockholm är vädret fantastiskt, man kan känna doften av vår :-)

Hur ser er helg ut?

Kramis

Jag valde en film med Cameron Diaz och Tom...

Jag valde en film med Cameron Diaz och Tom Cruise. Får se om det blir hiss eller diss...oavsett, så har jag det väldigt mysigt och skönt, även om jag saknar familjen. Kramis


Åh det här var den mest fantastiska behand...

Åh det här var den mest fantastiska behandling jag någonsin fått! Tack Sophie på Hälsobadet i Sollentuna :-)


Då är jag på plats, märklig känsla..SPA nä...

Då är jag på plats, märklig känsla..SPA nästa :-)


Rösta på Malte :-)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=43673


Maltes första stapplande steg



Nu går det lite snabbare :-)


Han är modig och så himla duktig! Han går ...

20110318763 (MMS)

Han är modig och så himla duktig! Han går nog på sin 1-års dag, så hårt som han jobbar nu.


Dagen D

Idag är det alltså fredag, och ni som har följt min blogg vet vad det innebär ;-)

Egen-tid för att ladda mina batterier. 2-timmars SPA-behandling och sedan krypa ner under det underbara hotelltäcket och ligga och zappa innan jag skönt somnar. Att sova hela natten utan att behöva vara "stand by" och samma lyx även på morgonen. Och den sagolika hotellfrukosten...mmm...

Även om min fantastiska Make låter mig sova, så är det inte samma sak - jag vaknar ändå när Malte vaknar och sedan har jag svårt att somna om...

Jag läste på Katrin Zytomierska´s blogg förrut, att hon hade en väninna som gjorde likadant. Hon "checkade ut" ifrån familjens bestyr och "checkade in" på hotell för en natt. Något alla trötta småbarnsföräldrar borde unna sig!

Nu på fm skall vi till BVC på mammagruppsträff, den officiella. Annars hade vi vår egen träff här igår där jag bjöd på ugnspannkaka, citronmuffins och ananas. Det var jättetrevligt! Alla barnen lekte med Maltes leksaker och han tyckte det var kul att ha kompisar hemma :-)

Ha en skön fredag!

Antar att det kommer några mobila inlägg ikväll...hihi...

Mammagruppen på besök. Alfred, Malte och E...

20110317762 (MMS)

Mammagruppen på besök. Alfred, Malte och Emma. Filip och Yigit är på språng o ur bild!


Idag hjälper jag mamma med ugnspannkakan. ...

20110317756 (MMS)

Idag hjälper jag mamma med ugnspannkakan. Det blåser så roligt i håret från ugnsfläkten!


Första diplomet!

20110317754 (MMS)

Första diplomet!


Dagens outfit! Jacka o byxor efter kusin A...

20110316753 (MMS)

Dagens outfit! Jacka o byxor efter kusin Alvin. Strumpor o body från H&M.


Att läsa bloggar

En klok kvinna sa nyligen, att läsa personliga bloggar är att likställa med att vara fönstertittare. Är jag fönstertittare? Är du fönstertittare? Ja förmodligen OM jag/du inte blivit personligen inbjuden av bloggaren själv, så kan jag nog hålla med om det.

Det är väl bloggandet i sitt nötskal - att ge andra inblick i ens liv och att läsa om andras liv. Sedan är ju innehållet olika personliga i olika bloggar.

Man läser om bloggkrig och bloggar som provocerar. Blir Du provocerad av min blogg? Jag startade denna blogg för mina nära & kära, men om min blogg skulle vara provocerande, vilket jag iofs har väldigt svårt att förstå, ja då behöver du inte läsa min blogg, så enkelt är det.   

Onsdag

Halloj,
Idag är det sista babysim på schemat. Här kommer en skärmdump på inspelning från förra gången.
Malte gör sitt dyk under vatten på denna bild. Det var en "riktig" fotograf där och fotade, så jag kommer att lägga ut bättre bilder om någon vecka :-)



Ikväll skall jag till Kista och se denna film med min vän U.



Det skall bli sååå trevligt och vi skall äta en bit mat innan!

Ha en skön onsdag!
Kram




Men mamma, jag leker, stör inte!

20110315747 (MMS)

Men mamma, jag leker, stör inte!


Tisdag

God Morgon/fm,
Idag är vädret underbart!

Bonusdottern kom igår för hon skall på audition idag. Hon skall ju flytta hit till oss och gå på gymnasiet och hennes gymnasieval är Estetiska programmet med inriktning teater. Det kommer att gå såå bra!

Farmor och farfar kommer idag. Farmor skall vara med Malte någon timme och farfar föjljer med L. Sedan tar dom M med sig hem och Maken skjutsar L till bussen i Uppsala. M kommer hem senare ikväll.

Lycka till nu Gumman!


Olustigt och obehagligt

Solen skiner ute men jag har en gnagande och olustig känsla i kroppen.
Det känns bara så sorgligt och beklagligt.

Jag låter det bero och tänker på allt i mitt liv som gör mig lycklig istället!

      

Nu promenad med mamma. Visst är min nya mö...

20110314739 (MMS)

Nu promenad med mamma. Visst är min nya mössa cool? Kram


Saknar er!


 
(Jag tog denna jättefina bild ifrån din blogg A)

Hopppas ni har det bra i Thailand och att ni njuter av era 4 veckor därborta!

Vi saknar er och längtar tills vi ses igen!!

Massor av kramar



Nu när vi har fått tillbaka sovrummet, så ...

20110313734 (MMS)

Nu när vi har fått tillbaka sovrummet, så kan jag läsa böcker igen. Läser nu denna och den är intressant och tänkvärd. Natti natti


Bilder från Söderhamn och Åkersjön

Tömde nyss kameran, så här kommer lite bilder ifrån Söderhamn och Åkersjön!
Det är Maken som fotograferar dom flesta bilder, men jag lovar att han också var med upp till Åkersjön ;-)

Klicka på bilderna för att få dom större.

             




Söndag

Idag har vi haft en mysig dag. Inte gjort något särskilt egentligen, men den har ändå varit mysig.

Det går fortfarande jättebra med att Malte sover i eget rum. Tänk så skönt att ha fått tillbaka sitt sovrum igen :-)

Middagen i fredags var verkligen supermysig och tack snälla ni för dom fina presenterna! *kram*

När Maken tog en promenad med Malte idag passade jag på att sortera in betalda räkningar i våra pärmar. Jag har inte prioriterat det dom senaste 3 månaderna, sååååå skönt! Ordningen är återställd!

Kommande vecka är fylld av roliga aktiviteter; Sista babysim, besök av tjejerna från mammagruppen, bio med min nya vän U, mammagruppsträff på BVC och slutligen den efterlängtade SPA-behandlingen och lyxen att sova på hotell, för att sedan på lördagen möta upp resten av familjen i centrum. Ta en mysig fika och säkerligen gå och hyra med oss en film hem för lördagkvällen. Bägge ungdomarna är hemma, så det blir ju extra mysigt då! Tror att det står Fondue på matsedeln nästa lördag, mums!

Nu skall jag byta gardiner i bonussonens rum. Han valde själv ur gardinskåpet vilka han ville ha uppsatta.
Han ville ha in mera vår och ljus i sitt rum, så då byter vi gardiner. Han är för söt den pojken!

Har jag sagt att jag älskar mitt liv?!

Ha en skön söndagkväll!

Kram




Ikväll blir det min goda Flygande lax med ...

20110312730 (MMS)

Ikväll blir det min goda Flygande lax med blomkålsmos..mums! Schlagerfinalen får vara bakgrundsmusiken och lite senare en film. Tack älskling för en fantastisk mysig dag!


Nu är det kvällsbadet innan välling och so...

20110312727 (MMS)

Nu är det kvällsbadet innan välling och sovdags!


Nu är det lördagsmys :-) Kram

20110312726 (MMS)

Nu är det lördagsmys :-) Kram


Åh så gott och vilken trevlig personal. Hi...

20110312725 (MMS)

Åh så gott och vilken trevlig personal. Hit går vi fler ggr!


Min nya badkompis!

20110312723 (MMS)

Min nya badkompis!


En helt fantastisk dag! Mot centrum och se...

20110312722 (MMS)

En helt fantastisk dag! Mot centrum och sedan en mysig lunch på ett nyöppnat ställe. Kram


709kr! För vad? Ja inte är det gåslever i ...

20110311720 (MMS)

709kr! För vad? Ja inte är det gåslever i påsen ialla fall..hmm..


Mammas älskling spexar!

20110311719 (MMS)

Mammas älskling spexar!


Apropå "Egen tid"

Innan jag träffade Maken så hade jag förutom ett annat samboförhållande bott ensam i hela mitt vuxna liv. Jag har flyttat fler gånger än att jag ens orkar räkna, men jag tror att det är över 20ggr ;-)

Jag vet inte om det ligger i  min personlighet eller om det är någonting som jag har utvecklat genom åren, kanske både och. Behovet av egen tid. Jag älskar att umgås med tystnaden. Att samtala och reflektera med mig själv inombords. Läsa utvecklande böcker. Titta på film. På så sätt laddar jag mina batterier.

Förr brukade jag ha sk. "pyjamashelger" - då åt jag frukost i sängen, jag tittade på en massa filmer och jag hade pyjamas på hela helgen. Stängde av telefonen. Om vädret tillät tog jag mig en promenad. Sådana helger gjorde underverk för själen.

Det är en stor frihetskänsla, att trivas i sitt eget sällskap. Att inte behöva vara beroende av någon annan för att kunna trivas, som barn var jag tvärtemot. Det finns vissa i vuxen ålder som knappt klarar av att vara ensam i 5 minuter, det måste vara otroligt begränsande?

Periodvis har jag haft arbeten där stressnivån har legat väldigt högt och då var mina "pyjamashelger" väldigt välgörande. Vem vet, jag kanske klarade mig ifrån att gå in i den berömda väggen tack vare det...

Sedan jag träffade Maken har jag inte varit så duktig på att ta mig den tiden även om behovet har funnits. Jag är som person väldigt uppoffrande, så familjen har alltid gått först.

Nu när Malte har kommit in i mitt liv, så har jag börjat att förstå, för att på bästa sätt kunna finnas där för min familj, så måste jag lära mig att prioritera mig själv mera och bättre. När man skall ut och flyga, så säger dom under säkerhetsvisningen, att man måste ge sig själv syre först - för att kunna hjälpa andra. Det tycker jag är en bra metarfor att ta med sig i livet!


Fredag

Idag ser det ut att bli fint väder, så skönt! Kroppen behöver ljus nu, efter att ha levt i mörker så många månader. Våren är väldigt efterlängtad kan jag säga och det betyder att älsklingen snart fyller 1 år, kan ni fatta?! 1 år, helt sjukt hur snabbt detta år har gått. Snart sitter man väl här och håller på att planera studenten för fullt...haha...

Nu har Malte sovit tre nätter i sitt eget rum och det går galant! Han har tidigare haft ovanan att äta 2 mål mat på natten, men inatt skippade vi det och det gick jättebra! Håller tummarna att det fortsätter att gå bra!

På schemat idag står det:

* Baka bröd
* Dammsuga
* Handla det som inte fanns på Lidl igår.
* Hämta bonussonen och hans skidutrustning på skolan. Han har haft friluftsdag idag.
* Skjutsa ungdomarna till Sollentuna station, så tar dom Härjedalingen ifrån centralen denna gång. Dom åker till sin mamma och bonuspappa i Edsbyn. Annars brukar maken pga. rusningstrafiken, skjutsa dom till Uppsala så hoppar dom på bussen där, men ikväll får vi som sagt middagsgäster :-)

Nästa fredag, då är det Cecilia-egen-tid-2-timmars SPA behandling-sova-hela-natten&morgonen som gäller! Det skall bli fantastiskt lyxigt att få uppleva det. Min make är så otroligt lyhörd och omtänksam. Det är hans förtjänst att detta blir möjligt, tack älskling! Och tack mina underbara svärföräldrar :-)

Nej ni, nu skall jag baka brödet.

Vi kanske hörs mera idag, om inte så får ni ha en fantastisk fredag, för det tänker jag ha :-)



Kram

Dagen som förflöt

Halloj,
Idag har vi varit på Lidl och handlat lite, sedan åkte vi till mitt jobb och hälsade på. Malte blev väldigt kinkig och grät som en tok. Så har han aldrig gjort tidigare, så det var en ny erfarenhet. Under tiden var bonusdottern och shoppade i centrum.

Ikväll blir det mysmiddag och film, för i morgon åker ungdomarna till Edsbyn. Det blir tomt nu när hela familjen har varit samlade under en längre tid. Dock så får ju jag och Maken lite egen tid, vilket också uppskattas väldigt mycket!

Det är tvära kast när man lever i en styvfamilj och det är mångas behov att ta hänsyn till. Men med en öppen kommunikation så löser man det mesta :-)

I morgon kommer M, R och söta Vendela hit på middag, det skall bli sååå mysigt! Jag missade ju deras dop, eftersom jag var magsjuk - men nu skall vi äntligen ses igen!

Ja det var lite från oss i Sollis!
Kram

Idag hjälper jag mamma att bädda rent i sä...

20110310709 (MMS)

Idag hjälper jag mamma att bädda rent i sängarna!


Nu fikar vi på Waynees Coffee. Tidigare st...

20110309708 (MMS)

Nu fikar vi på Waynees Coffee. Tidigare stod det babysim på schemat :-)


Åh så liten han var

Titta så liten han var goplutten!

Eftersom han var så glupsk, så fick vi kopp-mata honom bara några timmar efter födseln.

Ååå vad jag älskar denna pojk! Öh, dessa pojkar ;-)


Milstolpe

Inatt sov Malte i sitt eget rum för första gången och det gick jättebra! För att vänja honom, så började han sova sina middags-lurar därinne för ca 2 veckor sedan. Vi håller tummarna att det fortsätter att gå bra :-)

Kram


Det är häftigt med speglar tycker Malte.

20110309703 (MMS)

Det är häftigt med speglar tycker Malte.


Moderskapet kvinnor emellan

Något som jag tidigare av naturliga skäl aldrig har funderat över, är hur det är att ha egna barn och HUR man påverkar deras framtida liv genom hur vi själva lever vårt eget vuxna liv.

Vi påverkar deras självkänsla, moral och värderingar. Det ringer väl något bekant i "Barn gör som vi gör, och inte vad vi säger att vi gör/tycker/avser....I det ligger ett oerhört stort ansvar.

Nu däremot handskas jag med det varje dag och varje sekund, speciellt som första-gångs-mamma men även som bonusmamma.

Jag har ingen manual som säger att si och så skall det vara, därför att det finns inga givna regler, eftersom alla barn är individuella.

Självklart förstår jag att det finns vissa rekommendationer, men jag antar att det finns lika många av den varan som det finns människor som ger dom olika rekommendationerna....

När man får sitt första barn, så befinner man, eller "man" - jag kan ju inte prata för alla andra, utan JAG, och jag har OCH fortfarande befinner mig i ett sorts ingemansland ibland. Jag har ingen erfarenhet att luta mig tillbaka på. Det jag är bra på, det är att förstå mig på barn och deras känslor, eftersom jag själv har varit ett barn - men det är inte det jag pratar om just nu. Det kan vi ta en annan gång ;-)

Det jag pratar om är osäkerheten kring det mesta när man får sitt första barn.
 
Mat och sovtider/sovrutiner är ett exempel. Ett annat exempel är; sova i sin egen säng VS sova med oss föräldrar. När sova i eget rum osv osv. Listan kan göras lång.

Jag hade någonstans i min enfald hoppats på att den stora massan av erfarna mammor skulle bistå och stötta genom denna första osäkra tid i ens liv, och inte komma med pekpinnar.

Nej, istället upplever jag att bli klappad på huvudet med olika attityder. "Trött? Vad gnäller du för, JAG minsann har/hade 2/3 barn" "Det är ju som semester att bara ha ett barn" osv osv...

Varför så svårt att visa empati och minnas sin egen osäkra period som första-gångs-mamma? Jag vågar nog påstå att alla första-gångs-mammor upplever samma osäkerhet det första året, eller har jag fel? Att stötta och ge förståelse, istället för att strö salt i såren. Alla vill väl göra "rätt" och vara en bra förälder?

Ja, detta var lite av vad jag har funderat på sedan min resa som första-gångs-mamma tog vid den 18 maj 2010.

Det finns massor med fler tankar och funderingar att dela med mig av, men vi tar ett ämne i taget :-)

Kram



Peace and Love

...haha...Hittade denna bild i min mammas dator.
Jag var på Hippie-fest sommaren 2006. Varför har man inte tema-fester oftare, det är ju hur kul som helst att klä ut sig!


En stolt mamma

Denna bild har jag i plånboken och jag är så stolt över min lilla älskling :-)
Eller lilla och lilla, han blir ju 10 månader nästa vecka!


Hej alla, har ni saknat mig? Nu kryper jag...

20110307685 (MMS)

Hej alla, har ni saknat mig? Nu kryper jag med en rasande fart. Mamma måste passa mig hela tiden nu..hihi..


Äntligen hemma

Hur underbart det än är att vara på resande fot, så finns det ändå inget som slår, att få krypa ner i sin egen säng, att mysa i sin egen soffa och inte att förglömma, sin egen härliga dusch....mmmm....

Det är också en hel del jobb att komma hem.



Idag ägnas tiden åt tvätt, tvätt, tvätt och så skall vi åka och uppdatera kylskåpet lite.

Bonusdottern är här nu på sitt sportlov, så vi får se vad som händer denna vecka. Hon skall ha en kompis som sover här på torsdag, sedan åker hon till Edsbyn med bonussonen på fredagen - det är allt jag vet för nu, men mycket mys hoppas jag att det skall bli däremellan :-)

Hörs vidare!
Kram

Nu sitter vi i bilen på väg hemåt. Vi har ...

Nu sitter vi i bilen på väg hemåt. Vi har en lång resa framför oss med ett matstopp i Söderhamn. Vi har haft en jättemysig vecka och det var jättekul att åka skidor hela familjen. Att göra saker tillsammans i familjen uppskattar jag oerhört mycket. Vi hörs vidare. Kram


Sista dagen och vädret är fantastiskt!

20110305682 (MMS)

Sista dagen och vädret är fantastiskt!


Bröderna brothers :-) Snart blir det fondu...

20110304681 (MMS)

Bröderna brothers :-) Snart blir det fonduemiddag..mums!


Malte fick sig en långpromenad till backen...

20110304675 (MMS)

Malte fick sig en långpromenad till backen i snöoväder och tösnö med farmor, medans vi åkte skidor. Skönt att komma in i värmen en stund. Kram


Visst är det vackert! Sista åket nu. Kram

20110304679 (MMS)

Visst är det vackert! Sista åket nu. Kram


Urdåligt väder idag, men vi åker ändå!

20110304674 (MMS)

Urdåligt väder idag, men vi åker ändå!


Ingen backe idag, det blåser för mycket! E...

20110303673 (MMS)

Ingen backe idag, det blåser för mycket! En promenad blir det ialla fall! Kram


En nyvaken liten älskling!

20110302666 (MMS)

En nyvaken liten älskling!


Idag är jag och Malte hemmavid. Vi ska nu ...

20110302661 (MMS)

Idag är jag och Malte hemmavid. Vi ska nu ut på en promenad i det fantastiska vädret. Tystnaden häruppe är magisk!


Då kör vi, tredje åket! Tjoho vad kul :-)

20110301659 (MMS)

Då kör vi, tredje åket! Tjoho vad kul :-)


Halloj, idag skiner solen och det är -8 ut...

Halloj, idag skiner solen och det är -8 ute. Malte sover och när han vaknat ska vi bege oss ut till backen. Åka skidor, pulka och grilla korv! Ha en skön dag, kram


RSS 2.0