Privata inlägg VS öppna inlägg

Anledning till Privata inlägg beror på att jag vill ha friheten att kunna ventilera mina känslor utan att någon ifrågasätter mig OCH framförallt tycker jag att det är onödigt att andra ”berörda” läser allt som skrivs.

 

Mina vänner, som läser mina privata inlägg, har intelligens nog att göra sin egen bedömning utifrån det som skrivs av vederböranden, allt som står att tolka, är ju trots allt ett ”öppet forum”.

 

Jag har full rätt, i min position, att ha en massa synpunkter och känslor kring det som sker. Att å ena sidan kasta sten för att sedan själv befinna sig i glashuset, rimmar inte särskilt väl.

 

Jag har ingen som helt skyldighet, att öppet ventilera mina åsikter, men jag har däremot rätten att ventilera. Att sopa rent framför sitt eget hus, tycker jag torde vara en självklarhet. Vill man inte själv att ens tillkortakommanden skall dras upp ”ideligen”, sluta då för bövelen att göra detsamma! Lev som du/ni lär.


Smutskastning

http://ceciliasprivata.blogg.se/index.html


Bröllop

Åhhh vad kul! Är så himla glad för er skull!!

Vi skall på två bröllop i sommar - Grattis till er!!



Föräldrarskap

Jag funderar en hel del på föräldrarskapet, vilket ju inte är så konstigt.

Vad vill jag lära Malte i livet? Att fostra honom till att bli en självständig individ och att han kommer att tro på att han klarar av saker och ting själv.

Jag vägrar att bli en mamma som kommer att curla sönder honom. Att ideligen städa hans rum. Att han inte behöver ta något som helst ansvar här hemma. Att man tiger ut konflikter. Att inte ställa några krav. Att lära honom att det är ok att man ibland är osams, det är inte farligt, för hur annars skall han lära sig att lösa sina egna konflikter?

Jag kommer inte att ge honom allt han pekar på. Nej, han kommer att få lära sig att spara sina pengar och själv köpa det han vill ha. Även här måste jag lära honom hur han på bästa sätt skall kunna hantera det ekonomiska ansvar som följer med ett vuxet liv.

Jag vill också lära honom att ens handlingar får konsekvenser. Jag vill på bästa sätt förbereda honom för Livet utanför hemmets väggar.

Ju äldre Malte blir så kommer jag också att ställa högre krav, för det är vad världen utanför kommer att förvänta sig av honom. Om inte vi som föräldrar lär våra barn detta, hur skall dom då lära sig??

Barn lyssnar inte på vad du säger, utan barn gör som vi föräldrar gör. Därför ligger ansvaret hos oss föräldrar hur vi själva lever våra egna liv.

Om man som förälder inte själv lever efter sin egna principer, så anser jag att det blir ett stort hyckleri och barn genomskådar det direkt, och man som förälder blir inte speciellt trovärdig.

Vill jag att Malte skall växa upp med en stark självkänsla, jag då är det ju en fördel om jag själv arbetar med min egen självkänsla. Man kan inte ge något som man själv inte har.




Bögs Gård

Idag är det ett fantastiskt väder ute, men får sådana härliga vårkänslor! Nu längtar jag än mer till vår resa till Cypern snart!!

Vi åkte till Bögs Gård och hälsade på djuren och även farmor och farfar anslöt, så vi tog oss en mysig fika.









Malte träffade sin dagiskompis Ludvig, det var roligt!

Malte är fortfarande inte helt återställd. Han har ingen aptit, utan det är bara välling och soppa som gäller, och det är väl bättre än inget alls. Vi tänkte prova med dagis i morgon och se hur han orkar.

Ha en fortsatt mysig dag!

Ikväll blir det mys med räkor och film.

Kram!


Utrensning av för stora kläder. My God vad...

imag0741 (MMS)

Utrensning av för stora kläder. My God vad mycket det blev. Ska hyra mig ett loppisbord någon helg! 40-50 kr/plagg borde nog funka..


Nu har Malte vuxit i jobbarbyxorna, så nu ...

imag0739 (MMS)

Nu har Malte vuxit i jobbarbyxorna, så nu får pappa hjälp :-)


Mammas lilla hjälpreda känns lite piggare ...

imag0735 (MMS)

Mammas lilla hjälpreda känns lite piggare idag. Även mammas förkylning känns bättre, skönt! Längtar till jobbet :-)


Hej, Malte feberfri idag, men fortfarande ...

Hej, Malte feberfri idag, men fortfarande lite magsjuk. Jag har fortfarande ont i bihålorna och Maken känner sig en aning bättre och bonusdottern gick till skolan idag. Antar att det går åt rätt håll. Kram


Suck!

Här är det värsta sjuklägret :-(

Malte magsjuk OCH hostar med hög feber. Han vaknade ca varannan timme och sa åt mamma att byta blöja på honom, för han hade bajsat. Duktiga kille! Så sömnen har inte varit särskilt stor inatt. 

Jag mår illa OCH har jätteont i bihålorna. Maken insjuknade igår kväll med magsjukan och bonusdottern hemma för illamående och magont!

Vi hade tänkt att åka upp till Söderhamn på fredag, men det lär inte bli något av det. Var just och handlade lite nödvändigheter på Willys (Ipren bla.), kändes som om jag skulle svimma av min huvudvärk och orkeslöshet.

Ja, så är läget här hos oss.

Nu en Ipren och soffläge.

Krya på oss,
Kram

Mammas älskling!



Tänk er föräldrar som lämnar och överger sina barn, kan inte för mitt liv förstå det.

Dessa små oskyldiga barn förtjänar inte det. Skaffar/får man barn, så är det ens skyldighet som förälder att alltid finnas vid deras sida, allt annat får faktiskt stå åt sidan.

Malte;
Jag älskar dig mer än livet självt och du skall alltid få känna och uppleva min kärlek för dig. Jag skall aldrig lämna dig utan du skall få växa upp och känna tryggheten i att jag alltid kommer att finnas här för dig. Din självkänsla kommer att vara stark, för att du kommer aldrig behöva fundera över hurvida jag älskar eller finns här för dig.

Jag har själv erfarenhet av att vara lämnad, så jag vet precis vad jag pratar om. Det  har tagit mig många många år att läka mina sår. Det skall du aldrig behöva uppleva min älskling!
Din mamma


Födelsedagsmiddagen

Här kommer härliga bilder från i lördags!

Tack alla för att Ni förgyllde min dag och kväll. Visst är det härligt att man inte har blivit mossig och bara sitter hemma i soffan :-)


Malte hittade en mysig plats :-)




Söta Alvin!


Min snygga brorson! Tjejer, han är singel ;-)


Mina härliga bonusbarn!


Denna fick jag av bonussonen!


Bästa svägerskan B! Min bror J till vänster...


Plats på Caliente Tapas Bar


Bästa U och B!


Flörtar lite med fotografen ;-)




Min älskade svärmor och Maltes farbror T!


Maltes fina kusin J!


M sitter och pratar med M. C till vänster i bild.


Oxfilén smakar gudomligt gott!


Bästa U!


Mina älsklingar!!




Min älskade svärfar A!


Malte tar ett eget porträtt :-)


Finaste tjejerna fick följa med till Sky Bar!


Bröderna Brothers!


Makens bästa vän P!




P och hans C!


Tack alla för en helt fantastiskt trevlig och rolig kväll!!
Kram

Hej, Det var hur mysigt som helst i lördag...

Hej, Det var hur mysigt som helst i lördags, tack alla! Bilder kommer senare under dagen. Malte är magsjuk stackarn. Ont i magen och diarré :-( Nu ligger vi i sängen och tittar på Bompa.


Nu på Sky Bar. Vi har det Jättetrevligt!

imag0730 (MMS)

Nu på Sky Bar. Vi har det Jättetrevligt!


Älsklingen "simmar" :-)

imag0715 (MMS)

Älsklingen "simmar" :-)


Imorgon lördag så ska vi gå ut för att äta...

Imorgon lördag så ska vi gå ut för att äta min födelsedagsmiddag. Vi blir 22 st och det ska bli så trevligt :-) Jag känner mig lyckligt lottad på så många sätt och jag är så tacksam över att mitt liv är så fantastiskt! Jag har upplevt det motsatta, så jag vet vad jag pratar om. Jag har haft en lång och krokig väg, innan jag kom dit jag befinner mig idag. Natti natti


Yeah!

Tjoho, nu är resan bokad!!

Maltes kusin Alvin och hans mamma och pappa följer också med, skall bli såååå härligt!!

Lägenheter Panthea - Bild 2


Lägenheter Panthea - Bild 6

Titta vad coolt, min Boxee. Uppkopplad mot...

imag0714 (MMS)

Titta vad coolt, min Boxee. Uppkopplad mot nätet och bara vraka och välja bland alla olika play-kanaler! Även mot Spotify och en massa annat :-)


Superb födelsedagsmiddag!

Maken bjöd på Fondue igår, mums vad gott!



Till efterrätt hade han gjort lakritspanacotta med färska hallon, supergott!!


Du är bäst älskling!!

Tack för en fantastisk dag & kväll - Älskar dig :-)

Tjoho!

Åh inom en snar framtid så blir det en resa till solen :-)

 

Tusen tack A & H!!

Denna vackra bukett fick jag av min kära m...

imag0711 (MMS)

Denna vackra bukett fick jag av min kära mamma och hennes sambo A. Tack!


En sagolik bukett med mina favoritblommor ...

imag0709 (MMS)

En sagolik bukett med mina favoritblommor fick jag av min fina vän C och hennes sambo C. Tack!


Idag bjuder jag på tårta!

imag0708 (MMS)

Idag bjuder jag på tårta!


Alla-hjärtans dag!

All min kärlek, tacksamhet och lycka över att få leva med dig min älskade Make. Det finns ingen bättre känsla!



Att vi fann varandra och lyckan blev total! Alla dessa år som vi har delat och all glädje och sorg som vi också har delat, det svetsar oss samman än mer. 

Du är den mest generösa och omtäksamma man jag någonsin har mött. Du vill hela tiden mitt bästa och sätter alla andra före dig själv. Det är en fantastisk egenskap, men du måste också sätta dig själv främst ibland och jag uppmuntrar det till fullo :-)

I min egen lycka, kan jag inte låta bli att tänka på alla människor som kanske just nu genomgår en skilsmässa eller uppbrott på annat sätt. Respektera och försök att minnas dom lyckliga stunderna ni har haft tillsammans, istället för att bli bitter. Bitterhet sätter sig i själen och förstör bara för dig själv. Tro mig, jag vet av egen erfarenhet!

Minns att det krävs två för att träta, ta ditt eget ansvar och sluta tro att det hela tiden är andra som ansvarar för din lycka/olycka. Skapa dig ett nytt liv och stärk din självkänsla. Slicka dina sår och gå vidare. För lyckan kommer, tro mig, jag vet :-)

Jag älskar dig så ofantligt mycket min kära Make!!



Tack min fantastiska Make och tack till mi...

imag0707 (MMS)

Tack min fantastiska Make och tack till min kära mamma och Arne!


Titta vilket fint halsband jag fick av min...

imag0706 (MMS)

Titta vilket fint halsband jag fick av min kära Make i ett separat Alla-hjärtansdag present :-)


Ännu mera wow!

imag0705 (MMS)

Ännu mera wow!


Wow!

imag0704 (MMS)

Wow!


Titta vad jag fick! Mys, mys :-) Mitt mål ...

imag0703 (MMS)

Titta vad jag fick! Mys, mys :-) Mitt mål till idag var -10 kg, vägde mig och resultatet är -10.2 kg!


SMS-inlägg

imag0701 (MMS)


Mamma trivs, men Malte tycker bollarna är ...

imag0697 (MMS)

Mamma trivs, men Malte tycker bollarna är lite läskiga :-)


Man blir hungrig av att leka!

imag0696 (MMS)

Man blir hungrig av att leka!


SMS-inlägg

imag0693 (MMS)


SMS-inlägg

imag0692 (MMS)


Nu leker vi järnet Malte! Pappa fick vara ...

imag0687 (MMS)

Nu leker vi järnet Malte! Pappa fick vara hemma och städa idag.


Till middag lagade Maken supergod parmesan...

imag0686 (MMS)

Till middag lagade Maken supergod parmesanspäckad baconlindad kycklingfile med fräscha grönsaker och tzatziki. Mums vad gott!


Det är roligt att testa olika sätt att lig...

imag0678 (MMS)

Det är roligt att testa olika sätt att ligga med benen inuti bordet!


Nu har vi varit på simhallen. Malte älskar...

imag0675 (MMS)

Nu har vi varit på simhallen. Malte älskar att hoppa från trampolinen! Naturligtvis är pappa med och hoppar också :-)


Fredagsmys på hög nivå, nu goda ostar, I l...

imag0673 (MMS)

Fredagsmys på hög nivå, nu goda ostar, I love LCHF!


Marinerad fläskfile, stekta grönsaker oc...

imag0672 (MMS)

Marinerad fläskfile, stekta grönsaker och choronsås, mums vad det blev gott!


Åh, det blev så fantastiskt gott! Är så gl...

imag0671 (MMS)

Åh, det blev så fantastiskt gott! Är så glad att min improvisation lyckades! Nu marinerad fläskfile..


Håll tummarna nu att det blir bra! LCHF vå...

imag0670 (MMS)

Håll tummarna nu att det blir bra! LCHF våfflor med västerbottenost. Garneras med röd lök, creme fraiche, löjrom och räkor :-)


Sugen på Västerbottenpaj, men jag ska test...

imag0669 (MMS)

Sugen på Västerbottenpaj, men jag ska testa en annan variant i stället...


Nu är pizzan klar. Duktig kille!

imag0668 (MMS)

Nu är pizzan klar. Duktig kille!


Nu kavlas degen..

imag0665 (MMS)

Nu kavlas degen..


Välkommen hem älskling till fredagsmys!

imag0664 (MMS)

Välkommen hem älskling till fredagsmys!


Malte ska baka sin egna första pizza :-)

imag0663 (MMS)

Malte ska baka sin egna första pizza :-)


Snart 40 år

Att nästa vecka fylla 40 år känns väldigt skönt. Vuxenpoäng på hög nivå :-)



Jag tror att livets alla ålderskriser, beror på om och hur tillfreds man är där man befinner sig i livet.

Jag är oerhört tillfreds med mitt underbara liv! Jag är frisk, har en underbar familj, underbara vänner, bor i ett mysigt radhus, har ett arbete och bor i en stad där alla möjligheter finns.

Jag har lagt om min livsstil till att jag tränar regelbundet och jag äter den mat som min kropp mår bäst av. Kilona rasar nedåt och jag blir både starkare och piggare i min kropp och mitt sinne. Min själ mår väldigt bra.

Jag har ingenting att klaga på i mitt liv och jag är väldigt lycklig!



Tack alla Ni som finns och berikar mitt Liv!






VILA

Malte är på dagis idag och jag ligger nu nedbäddad under ett varmt täcke. Kaffe, dator och allt jag behöver finns här i sängen.

Huvud och kropp värker, men idag skall jag vila HELA dagen. Det går ju liksom inte när man också har sjuka barn hemma.



Kommer nog ett inlägg under dagen om tankar kring att fylla 40 år.

Kram

Bästa informationen i brevlådan på väldigt...

imag0661 (MMS)

Bästa informationen i brevlådan på väldigt länge!


Fortfarande sjuka

Usch, idag är min förkylning sämre. Det har gått ner i halsen nu. Trodde att jag var på väg att bli frisk :-( 



Malte är feberfri, men snorar och hostar fortfarande lite grann, så han får också vara hemma idag.



Har varken ork eller tid att fundera över min kommande 40-årsdag känner jag.

Ha en bra dag!
Kram




På väg till dagis, men kände att Malte var...

På väg till dagis, men kände att Malte var varm igen. Tempar honom och han har 37.7. Blir att vara hemma idag och hoppas att den sjunker under dagen. Jag också fortfarande hängig.


Augusti 2011 VS Februari 2012




Resultat hittills - 9.8 kg!

Malte är frisk, så nu har förkylningen hop...

Malte är frisk, så nu har förkylningen hoppat över till mig och Maken. Jag är hemma från jobbet idag och Maken är pappaledig.


Tack min fina vän för en mysig dag & kväll!

imag0645 (MMS)

Tack min fina vän för en mysig dag & kväll!


Nu är vi på Sky Bar, trevligt!

imag0656 (MMS)

Nu är vi på Sky Bar, trevligt!


Efterrätt: Choklandfondant, glass, körsbä...

imag0653 (MMS)

Efterrätt: Choklandfondant, glass, körsbär o hallon. En liten cointreau och kaffe :-)


Varmrätt: Fläskfile och stekta grönsaker. ...

imag0651 (MMS)

Varmrätt: Fläskfile och stekta grönsaker. Mumsig sås. Skål.


Förrätt: Räkcoctail och champagne

imag0650 (MMS)

Förrätt: Räkcoctail och champagne


Att vi har det trevligt behöver jag väl in...

imag0643 (MMS)

Att vi har det trevligt behöver jag väl inte tjata mera om :-)


Annan vy av rummet!

imag0636 (MMS)

Annan vy av rummet!


Väldigt trevligt rum vi har fått :-)

imag0640 (MMS)

Väldigt trevligt rum vi har fått :-)


Till lunch blev det "Fitness-kyckling" med...

imag0628 (MMS)

Till lunch blev det "Fitness-kyckling" med stekta grönsaker och Bea :-)


Njuter av utsikten på Relaxen efter min sk...

imag0630 (MMS)

Njuter av utsikten på Relaxen efter min sköna behandling! Njuter extra mycket av livet just nu! Älskar dig min älskade Make :-)


Nu är det dags för lunch före våra behandl...

imag0627 (MMS)

Nu är det dags för lunch före våra behandlingar!


Färdkost måste vi ha på tåget :-)

imag0624 (MMS)

Färdkost måste vi ha på tåget :-)


På lördag blir det härlig SPA weekend med ...

På lördag blir det härlig SPA weekend med bästaste U. Det bli väldigt mysigt! Kram


Lite bättre bild!

imag0623 (MMS)

Lite bättre bild!


Här är dom böcker vi har, men oftast impro...

imag0621 (MMS)

Här är dom böcker vi har, men oftast improviserar vi själva. Nu har jag gått ner 9.2 kg :-)


Här är boken som detta recept finns i.

imag0620 (MMS)

Här är boken som detta recept finns i.


Receptet del 1

imag0618 (MMS)

Receptet del 1


Recept del 2

imag0617 (MMS)

Recept del 2


Nu bakar vi Makens goda LCHF scones, mums!

imag0619 (MMS)

Nu bakar vi Makens goda LCHF scones, mums!


Go morgon, Här är vi fortfarande hemma me...

imag0615 (MMS)

Go morgon, Här är vi fortfarande hemma med hosta och en näsa som rinner. -11 ute, så då tände vi oss en liten brasa, skönt!


RSS 2.0